Nu even wat anders….
Een wijn uit Italië, maar niet zomaar een wijn. Nee, een biologische rode dessertwijn van een hele speciale druif, de Rabosodruif.
De Raboso is de oudste en meest karakteristieke wijnstok van de Serenissima republiek van Venetië.
Giol produceert deze al minstens vanaf 1427 en is daarmee al eeuwenlang producent. De traditie vertelt dat gedurende de middeleeuwen, de Venezianen ‘Raboso’ verkochten in heel het Middellandse zeegebied. Het was zelfs de wijn die het beste bestand was tegen de zomerse hitte in de ruimen van schepen.
Deze biologische dessertwijn ‘passito di Raboso’ kent duidelijk een eeuwenoude traditie en is afgeleid van gedroogde vruchten.
Dit alles is te lezen op de website van de leverancier van speciale biologische wijnen: It’sOrganic.nl.
Eeuwenoude tradities….oudste wijnstok….Giol….
Ik voel mij gevleid om deze wijn te mogen proeven en laten we dat eens doen…
HIER VERKRIJGBAAR voor een speciale prijs van € 20,95 (0,5L; ja, het is een speciale wijn!). 14% aan alcohol en let op! Koel serveren (8 – 10 graden Celsius).
Passito di Raboso Bio 2011
De kleur is rood over de tong en rood/
ontwikkeld rood in de wat bredere rand.
De diepte is goed. Redelijke kleur. (2,7)
In de neus licht zoetig rood kersenfruit.
Rond en met wat krenten. Verfijnd. (3,8)
Op de tong soepel en rond. Licht droog met
kruidig gedroogd fruit/rode kersen. Alcoholisch.
Wat leer. Wat kaneel. Redelijk breed en redelijk
goed op de mid-palate. Brede lichtdroge afdronk. (5,9)
Raboso is een inheems Italiaans druivenras dat
een niet alledaagse wijn voortbrengt. Kwaliteit,
maar wel apart. (2,2)
Opdronk: Nu – 2022
Totaal : 14,6 punten {81+PP} **½*
Proef smakelijkkk…
Chris
Reageren? Mail naar me.