Pasion Blue Chardonnay, Castilla y León, Spanje

Pasion Blue Chardonnay

Pasion Blue Chardonnay is een blauwe wijn… Blauw is een mooie kleur, maar wat als de kleur van de wijn intens gifblauw is?

Ik moet zeggen….het heeft iets speciaals… apart….

Op de website van de wijnimporteur Bon Import.nl lees ik het volgende over de intens blauwe kleur.

“De blauwe kleur komt van de Anthocyaan uit de schil van een blauwe druif (welke druif dit precies is, is natuurlijk geheim). Anthocyaan is een stof die in planten en fruit voorkomt en geeft ze hun kleuren zoals de paarsrode kleur in rode kool en in dit geval een blauwe kleur aan druiven. Bodegas Santa Margarita voegde deze stof toe aan hun wijn om iets geheel nieuws te creëren en dat op een puur natuurlijke manier.”

Pasion Blue Chardonnay… Mooi blauw is niet vies.

Nicolaas Klei, onze grote wijnkenner van het Algemeen Dagblad, wil de blauwe wijn niet eens proberen, lees ik vandaag in het AD!!

Nu laten wij van Wijngekken.nl ons door een blauw kleurtje niet zo snel van de wijs brengen. De wijn is gemaakt van de Chardonnaydruif en dat gaan we ook als zodanig beoordelen; blauw of niet blauw!

Voor dit procedé betaalt u natuurlijk iets meer dan voor een ‘normale’ witte Chardonnaywijn en dus komt de prijs op € 9,95 (HIER TE BESTELLEN bij BonImport.nl).

Het alcoholpercentage is gematigd en is uitgekomen op 11,5%

Pasion Blue Chardonnay, een wijntest

De kleur is vol intens licht blauw over de gehele tong. Ook in de rand is de kleur van de Pasion Blue Chardonnay best vol. Wel fonkelend, zuiver en helder. Echt een gifkleurtje. Apart. (2,7)
In de neus heeft de Pasion Blue Chardonnay perzikfruit en wat exotisch fruit (abrikoos). Lichtjes zoet. Matige neus. (3,3)
Op de tong perzikfruit en licht exotisch fruit. Zacht en soepel. Zachte zuren. Redelijk op de mid-palate en een goede vriendelijke afdronk (5,2)
Tsja, laat u niet beïnvloeden door de agressieve, doch vrolijke intens blauwe kleur: het is gewoon een Chardonnay van een gemiddelde kwaliteit die vriendelijk en zacht is voor iedereen. Wil je eens wat anders…. (lijkt mij wel iets voor de horeca!)
Voor het terras, niet tijdens een mooi diner!

Opdronk : Nu – 2017
Totaal : 13,1 punten {76+PP} *½*

Deze Pasion Blue Chardonnay lijkt mij wel iets origineels voor de horeca of voor mensen die gewoon even gek willen doen. U weet in ieder geval waar het te koop is…..

Reageren?
Wat vind jij? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *