Pascual Toso Chardonnay 2017, een evenwichtige en fijne Argentijnse wijn

 Pascual Toso Chardonnay

Uit Argentinië komt deze Chardonnay van het huis Pascual Toso. Een wijn die een goede indruk achterlaat.

Pascual Toso, Italiaanse roots

De voorouders van de huidige generatie wijnmakers van Pascual Toso zijn rond 1890 vanuit Italië verhuisd naar Argentinië. Het Argentijns wijnavontuur begon in Mendoza en een aantal jaar later werden er wijngaarden aangekocht in Maipú valley. Op het landgoed “Las Barrancas” werd een  wijnmakerij gebouwd, die zich toelegt op het produceren en telen van de beste druiven. Het gebied ligt op ongeveer 750 meter boven zeeniveau. Het klimaat is ideaal voor wijnbouw, met warme dagen, frisse nachten en een relatief lage luchtvochtigheid. Het water voor de irrigatie is afkomstig van sneeuw uit het Andesgebergte. Het smeltwater uit de bergen voedt de Mendoza rivier, die vervolgens de vallei instroomt.

Tegenwoordig is Pascual Toso één van de oudste en meest prestigieuze wijnhuizen in Argentinië.
Wijnmaker bij Pascual Toso is Felipe Stahlschmidt. Hij wordt bijgestaan door de bekende Amerikaanse wijnconsultant Paul Hobbs.

Chardonnay uit Maipú Valley

Dit is een wijn uit de “Estate” range van het huis. De range bevat wijnen uit de druivenrassen Malbec, Cabernet Sauvignon, Syrah, Chardonnay, Sauvignon Blanc en Torrontes.
Deze Chardonnay is afkomstig van wijngaarden uit de Maipú Valley. De wijn heeft een koele vergisting gehad. Hierna wordt 40 procent van de wijn voor 2 maanden op Amerikaans eikenhouten barriques opgevoed. Voor het bottelen is de wijn gefilterd. Het alcoholpercentage is 12, 5 procent. Voor het openen van de fles heb je geen kurkentrekker nodig, handen zijn voldoende…

Pascual Toso Chardonnay is verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak. De verkoopprijs voor een fles van deze wijn staat op € 7,95.

 Pascual Toso Chardonnay

Pascual Toso Chardonnay 2017

Een heldere, licht strogele kleur met een gemiddelde intensiteit voor witte wijn. Bleekgeel weglopend in de rand.
De neus is open en stuivend, de aroma’s gaan flink los in het glas! Veel fruit van ananas, kweepeer en gele appels. Ook wat citrusfruit. Licht mineralig en wat honing. Een neus die veel belooft.
Wat tintelend op de tong en een tikje vettig mondgevoel. Limoen, gele grapefruit en ananas. Soepel, maar ook wat knisperend in de mond dankzij fijne, opwekkende zuren. Vol en rijk van smaak. Er zit een prachtige zoet/zuur balans in deze wijn.

Een fijne, volle Chardonnay met een aangename frisse toon erin. Evenwicht is het toverwoord bij deze wijn. Ze hebben het helemaal begrepen bij Pascual Toso.
Een aanrader!

Deze Chardonnay van Pacual Toso scoort dan ook goed: 14,7 punten.

 Pascual Toso Chardonnay

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #pascualtoso #mendoza #chardonnay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *