Park Villa Chardonnay, de moeite waard?

De Park Villa wijnen zijn populair in Nederland. Toch zijn deze wijnen niet erg goedkoop, maar wel vaak in de aanbieding. Ik test de Park Villa Chardonnay.

De Park Villa wijnen zijn populair in Nederland. Toch zijn deze wijnen niet erg goedkoop, maar wel vaak in de aanbieding. Ik test de Park Villa Chardonnay.


Lees verder na de advertentie exaro

Bij de supers ligt de prijs van de Park Villa wijnen tussen de € 4,64 en € 5,46. Hoe hoog aanbiedingsprijs van de week is, heeft natuurlijk te maken met de periode van het jaar, en eventuele andere aanbiedingen van de concurrenten.

De Chardonnay is een druivenras dat over de hele wereld  is aangeplant. Het druivenras laat veel karakteristieken van de grondsoort en het terroir zien en dan zit je in Chili wel goed met al die microklimaten. 

Met de chardonnay is het makkelijk wijn maken. Het is een vriend van de wijnboer. Chardonnay is dan ook een alleskunner. Je kunt er bijna geen slechte wijn (?) van maken. Het druivenras is rendabel en zelfs in koele districten eenvoudig te telen. Wel moet je uitkijken als wijnboer dat de druivenrank niet te uitbundig wordt. Op die manier heb je wel een hoge productie, maar dan krijg je schamele en dunne wijnen. Je kunt chardonnay een malolactische omzetting laten ondergaan of gewoon verder werken met de appelzuren.

Heeft de Chardonnay een malolactische omzetting gekregen dan kun je ook nog houtopvoeding toepassen. Zelfs vergisten  met hout is mogelijk. Ook is het druivenras Chardonnay relatief ongevoelig voor oxidatie. Chardonnay heeft ook milde zuren en is daarom ook gewild bij de consument.

Geproefd:
Park Villa Chardonnay, de moeite waard?

Kleur: de kleur van de Park Villa Chardonnay is vrij licht strogeel op de tong. In de rand is de kleur licht witgoud / 2,7

Neus: in de neus heeft deze Park Villa wijn best veel citrus tonen met tropisch fruit. Op de stille spiegel ruik je helaas niet veel. Na veelvuldig en stevig ronddraaien begint de neus zich te openen. De neus is dan medium vol en diep. Later opent de neus zich iets in het wijnglas / 3,5

Smaak: ook in de smaak is deze Chardonnay van Park Villa lekker fris met veel citrus. Daarnaast vind ik ook het tropische fruit. De body valt helaas ook tegen en mondvullend is de Park Villa al helemaal niet. De afdronk is goed en valt helemaal niet tegen / 5,5

Mijn eindoordeel over de Park Villa Chardonnay Classic Selection uit Zuid-Afrika 2021:
Deze Chardonnay van Park Villa is een lekkere wijn om snel weg te slurpen en er niet over na te denken. Helaas laat deze witte Zuid-Afrikaanse wijn op het gebied van kwaliteit nogal wat steken vallen in de neus en in de smaak. De neus is bedroevend en laat zich op de stille spiegel al helemaal niet zien. Na veel ronddraaien komt de neus aardig los. In de smaak zitten mooie citrus tonen en dat maakt deze Park Villa wijn heel charmant. Toch is de body en het mondvullende karakter ook bedroevend, maar de afdronk maakt het dan weer helemaal goed. 

De volgende dag is de Chardonnay veel meer open en dan met nadruk op de smaak en de afdronk. Ook de neus is beduidend dieper geworden en ook ietwat complex. Vooral de body heeft van de oxidatie geprofiteerd en de smaak is beduidend voller geworden. Wel is het een vrij ‘gemaakte smaak’ met oninteressante houttonen. Natuurlijk zijn de punten overal aangepast / 1,8

Dus geef ik deze charmante Park Villa Chardonnay uit 2021 een totaal van 13,5 punten 


Lees verder na de advertentie exaro

Reageren?
Wat vind jij van de Chardonnay van Park Villa? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten.

2 gedachten over “Park Villa Chardonnay, de moeite waard?”

  1. Ik weet niet veel van wijn , maar deze Park Ville Chardonnay komt niet uit zuid Afrika maar uit Moldavië .
    Voor zo ver MIJN wijnkennis .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *