Palmieri Refoskov desert z vanilijo, Slovenië

Rofoskov desert z vanilijo, PalmieriEen wijn op de proeftafel met een additief.

Een vreemde manier van wijn maken in mijn ogen. Als je een additief toevoegt, gaan mijn haren rechtop staan. Heb je dan iets te verbergen? Is de wijn dan zo slecht dat je iets toe moet voegen? Gemaakt van de, met Italiaanse oorsprong, de Refosco.

In dit geval (er waren 3 soorten flessen opgestuurd) zit er vanille-extract in de wijn. Het is niet omschreven om welke stof het gaat.

We gaan DESERTWIJNEN maken, maar dan nét even wat anders……

Heb je interesse in het produkt, dan kan je meer informatie krijgen via de volgende link KLIKGEWOON HIEROP.

Hier nog een video waarbij de makers een en ander uitleggen over hun nieuwe producten:

De prijs ligt op 25 dollar (voor 375 cl) en de ‘wijn’ moet koel geserveerd tot een voor dessertwijnen normale temperatuur van rond de 10/11 graden.

Geproefd:

Palmieri Refoskov desert z vanilijo, Slovenië

Kleur: heldere en donkere purperpaarse kleur op de tong. In de rand een wat waterig randje purper

Neus: vanille-extract (van koek) met wat kersen, vol en diep

Smaak: zwoel kersenfruit met vanille tonen (als een vanillestaafje), veel restzoet (150 gr/l) medium volle smaak met een (zoete) en lange afdronk

Conclusie: een goede kwaliteits’wijn’. Ik kon niet achterhalen of het volgens de EU regels een wijn mocht worden genoemd. Je mag additieven toevoegen, maar hoe en in welke mate? Naar mijn idee is de wijn ook nog aangezoet met sacharose ook al maakt de toevoeging van vanille de wijn ook nog zoeter.
Hier zal zeker een afzetmarkt voor zijn en misschien wel een groot publiek. Wel kwaliteit als je spreekt over body, lengte en afdronk. Wil je iets anders en iets speciaals en ook nog in een mooie slanke fles met uitstraling dan zit je met dit product goed

X ½ ster / totaal 13,9 punten

Martin Reageren?

Mail naar me. Je kan ons volgen via facebooktwitter of google+!