Palazzo Maffei Soave 2019, een sappige en frisse Soave

Deze Soave van Palazzo Maffei doet het goed op de proeftafel. Wil je weten hoe goed? Lees dan verder.

Palazzo Maffei Soave is een wijn van de familie Cottini. Een familie die al 4 generaties (sinds 1925) actief is in de wijnbouw. Een oud landgoed, ooit de thuisbasis van markies Maffei, heeft zijn naam gegeven aan de wijnen van de familie Cottini. Het wijnhuis ligt bij het dorp Tregnano, in de regio Veneto. De familie Cottini heeft zo’n 12 hectare aan wijngaarden, op een vrij hoge ligging tussen de 300 en 450 meter boven zeeniveau. De wijngaarden staan op een arme, vulkanische bodem.

De kwaliteit (en daarmee ook de reputatie) van Soave is wat wisselend. Er bestaan goedkope wijnen van een bedenkelijk niveau maar ook Soave’s van goede tot uitstekende kwaliteit (die zijn dan meestal ook wat duurder).
Deze Soave bestaat uit een blend van 85 procent Garganega, aangevuld met 15 procent Trebbiano di Soave. Het alcoholpercentage is 12,5 procent.

Deze wijn is verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak. Prijsindicatie: tussen de 7 en 8 euro.

Palazzo Maffei Soave 2019

Een heldere, bleekgele kleur met een groene tint erin. De intensiteit van de kleur waardeer ik op 2 uit 5.
De neus is aantrekkelijk en opent zich goed. Zoet rijp fruit van perzik, peer en gele appel. Een snufje banaan.
Levendig en fris van smaak met frisse, wat crispy zuren. Limoen, wat bitters van sinaasappelschillen, peer en iets tropisch fruit. Redelijk vol met een fijne kruidigheid. Nootachtig (amandelen). Een restzoetje omlijst het smaakpalet.

Een sappige en frisse Soave van goede kwaliteit in het glas. De wijn heeft bovendien een prima prijs/kwaliteit verhouding. Een slimme keuze!

Een goede score voor deze Soave van Palazzo Maffei: 14,5 punten.

#wijn #wijngekken #proefrecensie #wine #tastingnote #veneto #soave #italiaansewijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *