Oxford Landing Estate Shiraz, jaar 2015, Zuid-Australië

Oxford Landing Estate Shiraz, jaar 2015, Zuid-AustraliëHoe Oxford Landing Estate Shiraz aan zijn naam is gekomen….ik zal het u vertellen…

De wijngaard van Oxford Landing ligt aan de oevers van de majestueuze Murray River in Zuid-Australië. Deze is vernoemd naar een plaatsje in de buurt, waar een oude stoomboot genaamd ‘The City of Oxford’ aan zijn einde kwam. Vroeger lieten herders hier hun schapen grazen, maar vandaag de dag is het de thuisbasis van down-to-earth mensen die met trots de kwaliteitswijnen maken waarvan over de hele wereld wordt genoten!

Viognier is het vriendinnetje van de Shiraz

De fermentatie van deze Oxford Landing Estate Shiraz 2015 geschiedt onder warme temperaturen voor een periode van zes dagen. Hierdoor ontstaat een goede balans van de gewenste tannine voor de structuur en worden de fruitaroma’s behouden. Er wordt een klein percentage Viognier toegevoegd voor florale aroma’s en smaken.

De zandbodem van Oxford Landing Estates vereist een zorgvuldig waterbeheer om uitdroging tijdens de zomermaanden te voorkomen. De wijngaarden hebben een irrigatie- en luifelsysteem en deze zijn afzonderlijk in te stellen, zodat op iedere locatie een goede balans van licht en schaduw wordt bereikt, waardoor de fruitkwaliteit wordt geoptimaliseerd.

Oxford Landing Estate Shiraz 2015 heeft een alcoholpercentage van 13,9% en is natuurlijk verkrijgbaar bij de WIJNKRING voor de prijs van € 8,95.

Oxford Landing Estate Shiraz 2015

Oxford Landing Estate Shiraz 2015 heeft een volle diepdonkerrode kleur over de tong met in de rand warm rood. De diepte is diepdonker. Goede kleur. (2,8)
In de neus laat deze Zuid Australische Shiraz rood en donkerrood kersenfruit zien. Licht alcoholisch en licht eucalyptus/laurier. Ook een wit pepertje is waar te nemen. Rond en een licht amandelbittertje maken het af. De neus van deze Oxford Landing Estate Shiraz 2015 komt redelijk los. (3,3)
Op de tong is de Shiraz rond en soepel en ook krachtig. Licht alcoholisch (heet) met mooi rond kersenfruit en pruim met een zwart pepertje en wat laurier. Redelijk op de mid-palate, breedte en diepte. Zachte zuren. In de goede afdronk ook op het einde een amandelbittertje en is ook wat heet. (5,4)
Oxford Landing Estate Shiraz 2015 is een typische “new world” shiraz. Een warme klimaatwijn; een wijn die gemaakt is in de wijnkelder. Ik verwacht dat elk jaar zo’n beetje hetzelfde smaakt. Hou rekening met het bittertje dat toch blijft doorsudderen… (2,0)

Oxford Landing Estate Shiraz 2015 kan nu gewoon gedronken worden en is houdbaar tot 2020 en heeft 13,5 punten bij elkaar verdient en dat is omgerekend 79PP en *½*.