Oxford Landing Cabernet Sauvignon / Shiraz, 2014, Zuid Australië

Oxford Landing Cabernet Sauvignon / Shiraz, 2014, Zuid AustraliëMurray River is het gebied waar deze Oxford Landing Cabernet Sauvignon / Shiraz vandaan komt. Een heet klimaat en heel droog. Toch is dit wijngebied uitermate geschikt voor wijnbouw en met name Shiraz.

Ook de Cabernet Sauvignon heeft het hier naar zijn zin. Meestal is deze druif aangeplant op de hellingen die dan ook verkoelend werken op de Cabernet Sauvignon. De Shiraz staat voornamelijk aangeplant in de dalen.
De Cabernet Sauvignon met Shiraz is een typische blend die je bijna alleen tegenkomt in Australië. De druiven bereiken hier een rijpheid dat je nergens tegenkomt in de wereld. De blend is in Australië dan ook een groot succes.
Wyndham Hill-Smith is de eigenaar van Oxford Landing. Hij zag grote potentie voor de teelt van premium druivensoorten op deze plek. Zo ontstond Oxford Landing.
Dat hij het juist heeft ingezien bleek uit het feit dat de afgelopen tien jaar de omvang van de wijngaarden van Oxford Landing verdrievoudigde.

Normaal kosten deze wijnen bijna 9 euro en nu in de aanbieding bij de Wijnkring voor € 6,99. Dus sla je slag in onderstaand interactieve pdf en bestel nu het nog kan.

Geproefd:
Oxford Landing Cabernet Sauvignon / Shiraz, 2014, Zuid Australië

Kleur: de kleur van de Oxford Landing Cabernet Sauvignon / Shirazis helder, purperrood met een donkere diepte. In de rand roze purper en medium vol / 2,7

Neus: spicey met peper en veel – heel veel – zwart fruit. Ik ruik de zwarte bes, het kruidige rode fruit en framboos. De neus is gul en commercieel zacht, maar ook diep en vol / 3,7

Smaak: Boterzachte tannines, dat heeft deze Oxford Landing Cabernet Sauvignon / Shiraz. Ook hier een hoog ‘spicey’ gehalte met zwart fruit, zoete framboos en krachtig en fris rood fruit. De smaak is superzacht, gul, uitbundig, maar ook commercieel. Zelfs merk ik wat eikenhout op. De smaak is vol en de afdronk is goed / 5,8

Mijn eindoordeel over de Oxford Landing Cabernet Sauvignon / Shiraz uit Murray River in Zuid Australië
Gul, uitbundig, maar ook commercieel. Geen terroirwijn, maar ook geen terroir prijs. Boterzacht, een allemansvriend en voor een AH Bonusprijs. Een wijn voor een groot publiek en toch een wijn met kwaliteit / 1,9

Dus geef ik deze Bonus Wijnkringwijn een totaal van 14,1 punten

Oxford Landing Cabernet Sauvignon / Shiraz, 2014, Zuid Australië