Old World Zinfandel rosé 2016, IGT Puglia, Italië

Old World Zinfadel rosé 2016, IGT Puglia, ItaliëOld World Zinfandel rosé 2016 doet vermoeden dat deze wijn uit de ‘oude wereld’ komt…

En dat moet ik beamen; de Italiaanse wijnstreek Puglia ligt zo’n beetje in de hak van de laars en daar verbouwd men al heeeel lang druiven en van die druiven maakt men heerlijke wijnen.

Nu is de Zinfandeldruif niet echt een specifiek Italiaans druivenras 😉 ; in Amerika maken ze van de Zinfandeldruif waanzinnige wijnen!

Luca Maroni is DOL op deze rosé

Tóch is er een Italiaanse wijnproever die echt wegloopt met deze wijn: Luca Maroni, de Italiaanse Robert Parker geeft deze Old World Zinfandel rosé 2016 wel 94/100 punten!

En als je dan ook nog eens de prijs in beschouwing neemt (maar € 5,99) dan moet ik zeggen dat we hier te maken hebben met een wereldkoop!

Nu heeft een roséwijn nog nooit van mij 94 punten gekregen en dus was mijn interesse snel gewekt.

Verkrijgbaar bij Wijnoutlet.nl (klik op banner) en deze Old World Zinfandel rosé 2016 heeft een alcoholpercentage van 12,5%.

We gaan proeven…

Old World Zinfandel rosé 2016

De kleur van deze Old World Zinfandel rosé 2016 is zalmroze/licht oranje over de tong. Mooi fonkelend in de rand. Helder en redelijk zuiver. Een feestkleurtje.
In de neus is Old World Zinfandel rosé 2016 best aromatisch. Framboosfruit dat kruidig overkomt, wat dierlijk en ergens licht zoetig. Neus komt redelijk goed los.
Op de tong is Old World Zinfandel rosé 2016 wat licht vettig, rond en soepel. Fris en ook hier best aromatisch kruidig framboosfruit. Ook wat dierlijk. Zachte zuren. Redelijk goed op de mid-palate en breedte. Matig in diepte. De goede afdronk is licht heet met rond fruit.
Tja, dit is niet een doorsnee rosé; tja, dit wijkt af ten opzichte van de 13 in een dozijn roséwijnen; tja, deze rosé is best wel aromatisch en dierlijk en tja, Luca staat voor “Sinterklaas”? Be real! 94 punten…? De Zinfandeldruif doet het goed voor de rosé en daardoor is dit best een leuke, niet standaard rosé, maar om nu 94 punten te geven….

Wederom verbaas ik mij over de hoge punten die Luca Maroni aan de door hem geproefde Italiaanse wijnen geeft. Ik zal mij daar eens in verdiepen hoe dat nu precies komt. Laten we eerlijk wezen; dit is gewoon een niet alledaagse rosé die aromatisch is en smaak heeft. Niks mis mee en daarom krijgt hij 13,7 punten, 79PP en *½*, maar daarmee staat het niet eens in de schaduw van de punten die Luca heeft gegeven: 94/100… Nu gewoon opdrinken.