Olarra Clásico Gran Reserva 2010; complex en subtiel

Olarra Clásico Gran Reserva 2010 komt uit de Rioja wijnstreek en dat ligt nog steeds in Spanje.

Spanje is een zeer gevarieerd wijnland waar hele mooie wijnen vandaan komen en ook hier geldt dat je nu eenmaal je portemonnee moet trekken voor de hele goede wijnen. Een schaars goedje en veel vraag, maar ook selectie en verminderde opbrengsten maken de prijs.

Ook de prijs van deze Gran Reserva uit de Rioja , want die ligt op € 19,90 en dat is niet mis, tenzij je gewoon waar voor je zuurverdiende geld krijgt.

Deze Riojawijn van Bodegas Clara bestaat uit 75% Tempranillo, 10% Garnacha en 15%Graciano/Mazuelo; heeft 27 maanden (!) op eikenhout gelegen (65% Amerikaans eikenhout en 35% Frans eikenhout (en ja, dat maakt een verschil!)) en heeft een alcoholpercentage van 14%.

Dit koop je natuurlijk niet bij de supermarkt; nee, deze wijn is beschikbaar gesteld door DE WIJNBEURS en Olarra Clásico Gran Reserva 2010 is HIER TE BESTELLEN

Laat de wijn spreken!

Olarra Clásico Gran Reserva 2010

De kleur van deze Gran Reserva is donkerrood over de gehele tong met enige ontwikkeling in de rand. De diepte is donker tot diepdonker. Mooie kleur. (2,8)
In de neus komen diverse kruiden naar boven naast het rode bessenfruit dat gecombineerd is met de langdurige houtopvoeding. Vanille, hout en sigaar zorgen voor een mooi geheel. Complex. Zacht. De neus komt redelijk goed los. (4,3)
Op de tong is deze Riojawijn wat droog en laat rood wat donker rood fruit van rode en zwarte bessen zien en is ook wat droppig. Hout en wat vanille en dat gecombineerd met een kruidenmelange. Zacht en rond, maar met voldoende zachte zuren die de wijn heerlijk fris houden. Goed op de mid-palate, breedte en diepte. De afdronk is goed tot breed. (7,0)

Olarra Clásico Gran Reserva 2010 is een wijn die voldoet aan de verwachtingen. Een mooie Riojawijn die niet uitblinkt in vanille, vanille en vanille. Nee, genuanceerder houttonen geven compensatie aan het frisse rode fruit. Geen zware wijn, maar een complexe en subtiele wijn van een mooi niveau. Prima! (2,5)

Olarra Clásico Gran Reserva 2010 verdient een mooi aantal van 16,6 punten.

Drinken kan u het nu en zeker een paar jaar te bewaren.

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.
Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!
Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!

#wijn #wijnbeurs #Olarra #proefrecensie #Rioja #Gran #Reserva