Noval Fine Ruby Port, Portugal

Noval Fine Ruby Port
Een goede ruby port van het beroemde porthuis Quinta do Noval.

Quinta do Noval is een tophuis en één van de oudste huizen in de wereld van port. Met name de Vintage port van dit huis heeft een enorme reputatie en behoort tot de beste.

Deze Ruby word gemaakt uit een blend van druivensoorten die men aantreft in de verschillende geclassificeerde wijngaarden van de Douro. Tinta Roriz, Tinta Barroca en Touriga Franca domineren in deze blend. De wijn heeft 2 tot 3 jaar in eiken vaten gerijpt.

Noval Fine Ruby heeft 19,5 procent alcohol en de fles is voorzien van de gebruikelijke dopkurk als afsluiter.

De volgende portsoorten van Noval, te weten Ruby, Tawny en White, zijn te koop bij de supermarktketen van de Plus. Voor het bedrag van € 9,99 wisselt een fles van eigenaar.

Straalt de grote reputatie van Quinta do Noval ook uit over deze “instap” Ruby port?

Noval Fine Ruby Port

Een volle dieprode kleur. Wat bleekrood uitlopend in de rand. Mooi hangende tranen in het glas.
In de neus ruik ik gekonfijt rood fruit van zwarte kersen en bessen en zoete kokos. Een indringende neus, die wat recht toe recht aan is. Niet complex of rijk aan finesse, wel goed open.
Op de tong is deze ruby van Noval sappig, rond en verleidelijk zoet. Peper, confiture, zoethout en honingdrop. Vurig, jong en best wel intens van smaak. Een lichte stroefheid in de mond, wat doet denken aan cacao. Daartegenover staat veel fruitigheid. Al deze componenten bij elkaar geven een goede volle ruby.

Quinta do Noval heeft met deze ruby een port op de markt gezet die helemaal voldoet aan de verwachtingen: levendig, krachtig, jong en veel fruit. Dit is gewoon een prima keuze als u een goede ruby port zoekt.

Score: 14,1 punten.