NOS Riserva 2007, Trentino, Italië

NOS Riserva 2007, Trentino, ItaliëNOS Riserva 2007 is destijds een Kerstcadeau geweest van DGS Wijnen en dat is een aardig, nee… SUPERLEUK gegeven!

Want DGS wist namelijk wat ze weggaven; een TOPWIJN (zo bleek later) uit Zuid Tirol.

Het Italiaanse wijnhuis Mezzacorona wist van de Teroldegodruif een kwaliteitswijn van het hoogste niveau te maken en een alcoholpercentage van 13,5 % weten uit te persen, waar aandacht aan gegeven is en….liefde. Wijn verschilt eigenlijk in dat opzicht weinig van de mens. Ook de mens groeit en bloeit als hij/zij aandacht en liefde krijgt van mensen die zij respecteren en waarderen.

Wijn heeft liefde nodig

En kwaliteitswijnen kosten geld, want er moet namelijk ook wat terugverdiend worden. Na wat googlen heb ik deze wijn aangetroffen voor een prijs van € 29,95. Het is voor ons belangrijk te weten wat de consumentenprijs is, omdat wij een oordeel geven over de prijs ten opzicht van de kwaliteit.

Laat de wijn spreken…!

NOS Riserva 2007

NOS Riserva 2007 heeft een diepdonkerrode kleur over de gehele tong tot diep in de rand. De diepte is zeer diep donker. Topkleur (ondanks de 10 jaar geen enkele ontwikkeling). (3,0+)
In de neus laat NOS Riserva 2007 heerlijk rond kersenfruit met tijm en lavendel zien. Wat donker chocolade en genuanceerde houttonen. Wat sigaar en kruidkoek. Leer. Neus komt redelijk goed los. (4,3)
Op de tong is NOS Riserva 2007 mooi ronden zacht en zalvend vol kersenfruit met kruiden (tijm en lavendel). Wat genuanceerd hout; leertonen en mooi rijp. Zachte zuren. Goed op de mid-palate en redelijk goed in breedte en diepte. Een zachte brede licht droge afdronk. (7,0)
NOS Riserva 2007 is een kerstcadeau van één van onze wijnvrienden. Een mooi cadeau zo blijkt…. Van hoog niveau! Dank jullie wel DGS wijn! (2,5)

NOS Riserva 2007 is een kwaliteitswijn van hoog niveau en dat soort cadeautjes ontvangen wij graag! Al dit moois verdient van mij 16,8 punten, 89PP en ***½*. Is nu heerlijk te drinken en houdbaar tot en met 2022.