Norton 2012, Elegido uit Mendoza, Argentinië

Norton 2012 Elegido uit Mendoza Argentinië

Elegido staat voor ‘uitverkorene’, zo staat er op de site van bodega Norton te lezen. Ze dankt haar naam aan de specifiek geselecteerde druiven die gebruikt zijn voor de totstandkoming van deze wijnen.


Onze proefnotities zijn goud waard!

Blijf gratis op de hoogte

Bodega Norton werd in 1895 opgericht door Sir Edmund James Palmer Norton, een Engelsman van geboorte en gestationeerd als spoorwegingenieur bij de Buenos Aires Spoorwegen. Zijn bodega lag in de vallei van de Mendoza River aan de uitlopers van het Andesgebergte in Luján de Cuyo. Het moderne tijdperk van deze eerbiedwaardige bodega begon in 1989 toen het bedrijf werd overgenomen door de huidige eigenaar Gernot Langes-Swarovski.

In de afgelopen jaren zijn, als gevolg van de enorme groei in export, grote bedragen zijn er geïnvesteerd in een nieuwe bottelarij, in een nieuwe opslag en in een nieuw voorraadbeheer. Of dit alles ten goede komt aan de kwaliteit gaan we hier nader onderzoeken.

Geproefd:
Norton 2012, Elegido uit Mendoza, Argentinië.

Gemaakt van de druivenrassen Chardonnay en Torrontés

Kleur: bleekgeel, donkergoud in de rand / 2,6

Neus: zeer frisse citroen-achtige zuren met tropisch fruit, wat mineralen, mango en peer. Diep en medium vol / 3,6

Smaak: vettige aanzet met fruitsoorten als peer en zoete mango met een klein beetje en licht citroenzuur en wat muskaat en kruidigheid. Medium fruitgehalte op de mid-palate, maar wel veel en sterke kruidigheid die ook doorloopt in de goede afdronk / 5,5

Conclusie: Spannende neus en een zeer kruidige smaak. Wel wat dun fruit op de mid-palate. Verder een heel aangenaam glas wijn / 1,8

X ½ ster / drinken: nu – 2016 / totaal 13,5 punten

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin