Nord Sud Syrah 2015, IGP Pays d’Oc, Frankrijk

Nord Sud Syrah 2015, IGP Pays d’Oc, Frankrijk

Nord Sud Syrah 2015 van Laurent Miquel zal u ook wel te proeven krijgen bij de net geopende Whyn Lounge te Arnhem (KLIK HIER om daar meer over te lezen).

Waarom? Omdat zijn naam ook genoemd wordt op een pilaar van de Whyn Lounge; u weet wel: het nieuwe wijnconcept van Verbunt Wijnkopers. Het lijkt er dan wel op dat ook deze wijn aldaar in uw glas zal glijden…

Nord Sud Syrah is eigenlijk een vreemde naam voor een wijn, vindt u niet. Het lijkt er op dat Laurent Miquel geen keuze kon maken: Noord of zuid… Nee, Noord én zuid!

Noord…Zuid…. Maak een keuze!

Na wat speurwerk ben ik er achter gekomen dat het te maken heeft met de noord en zuid ligging van de druivenranken ten opzichte van de Franse zon. ’s Morgens en ’s avonds liggen de druifjes te bakken in de zon, terwijl de middagzon (op het heetst van de dag) deze Syrahdruifjes niet bereikt.

Deze Nord Sud Syrah 2015 van Laurent Miquel kunt u kopen bij de Wijnkring.nl (HIER TE BESTELLEN) voor de aanbiedingsprijs van € 8,99 per fles.

Wilt u op de hoogte blijven van alle aanbiedingen van de Wijnkring dan kan ik u ten zeerste hun nieuwsbrief aanraden. Kost u NIETS en u heeft er erg veel profijt van. Geloof mij nu maar!

Nord Sud Syrah 2015 heeft overigens een alcoholpercentage van 13,5%

Nord Sud Syrah 2015

Een volle diepdonkerrode kleur over de gehele tong heeft deze Nord Sud Syrah 2015 en in het uiterste van de rand purperrood. Jong. De diepte is diepdonker. Nord Sud Syrah 2015 heeft een mooie jonge kleur. (2,9)
In de neus laat Nord Sud Syrah 2015 rijpe bramen en donkerrood bessenfruit zien. Ook is deze Nord Sud Syrah 2015 wat aards en wat alcoholisch. Ook kruidig en peperig (zwarte peper). De neus van Nord Sud Syrah 2015 komt redelijk goed los. (3,5)
Op de tong komen dezelfde indrukken als die in de neus terug. Bramen en donkerrood bessenfruit zijn duidelijk aanwezig. Ook hier kruidig en met specerijen. Nord Sud Syrah 2015 is een sappige wijn. Licht drogend en rond. Ook is Nord Sud Syrah 2015 vrij krachtig en wat alcoholisch. Goed op de mid-palate en breed genoeg. Ook een brede en peperige brede afdronk. (6,0)
Je proeft de krachtige felle zon die op de arme Syrahdruifjes van deze Nord Sud Syrah 2015 heeft geschenen. Deze Syrahdruifjes kunnen daar wel tegen en hebben het voor elkaar gekregen dat dit is omgezet in een smakelijke, sappige, typische Syrahwijn die krachtig en breed genoeg is om mij te bekoren. (2,2)

Opdronk : Nu – 2018
Totaal : 14,6 punten {81+PP} **

Nord Sud Syrah 2015 van Laurent Miquel is, zoals gezegd, een wijn die mij kon bekoren.