Noorderlicht 2014, BGA Gelderland, Nederland

Noorderlicht 2014, BGA Gelderland, NederlandOm het Noorderlicht te zien hoef je niet naar Noorwegen of Finland. Nee, in onze eigen Nederland hebben we ook het Noorderlicht: Noorderlicht 2014!

En is dit Noorderlicht net zo betoverend als het Noorse Noorderlicht? Of zelfs nog schitterender…?

Deze Noorderlicht 2014 van Wijnboerderij ’t Heekenbroek uit Drempt schitterde in ieder geval op de 19e Berliner Wein Trophy, want daar wist het een ZILVEREN medaille in de wacht te slepen!

In Nederland hebben wij ook het Noorderlicht!

Job en Neeltje Huisman zijn de wijnboer en wijnboerin van vandaag en wist u dat zij wel 7.500 wijnstokken geplant hebben daar in de Achterhoekse Drempt!? Respect voor de natuur en voor het milieu hoef je Job en Neeltje niet bij te brengen, want die liefde stroomt al door hun aderen sinds hun geboorte.

En weet u wat ook nou zo leuk is? Wilt u wakker worden tussen de wijnstokken, dan kan dat ook bij ’t Heekenbroek! Zij exploiteren een ware Bed en Breakfast. Aan goede verzorging zal het u niet ontbreken…

Noorderlicht 2014 heeft een vrij laag alcoholpercentage van 11% en dat is op zich prettig. Ook prettig is de prijs, want die hebben Job en Neeltje in de perken gehouden en deze witte Nederlandse wijn met een dikke Duitse medaille kan u al voor € 11,95 bij ’t Heekenbroek kopen.

Ach, maak er eens een leuk weekend van en neem een B&B arrangement en proef de wijnen die Job met alle liefde u voorzet. Ik weet zeker dat u weggaat met een leuk doosje met Nederlands Noorderlicht

Noorderlicht 2014

De kleur van deze Dremptse Noorderlicht 2014 is bleekgeel/bleekgeel/witgoud over de tong. Mooi fonkelend en enige jong groene zweem in de diepte. Zuiver en helder.
In de neus laat Noorderlicht 2014 vers rijp fruit van peer, licht citrus en rode appel los. Licht kool is ook waarneembaar. Zacht en vriendelijk. De neus komt redelijk los.
Op de tong is Noorderlicht 2014 een superfrisse binnenkomer van vers geplukt fruit. Zacht en soepel. Peer, citrus en rode appel. Alles aan de rijpe kant. Zacht ronde zuren en lichtjes kool. Redelijk op de mid-palate, matig in body en vriendelijk en goed in de frisfruitige afdronk.
Noorderlicht 2014 is een vriendelijke en prettige wijn waar veel wijnliefhebbers van houden. In balans zijn de zuren en het fruit; niet heel complex, maar wel super vriendelijk! (Net zoals de wijnboer en zijn echtgenote overigens!).

Noorderlicht 2014 krijgt van mij een totaal van 13,9 punten, {80-PP} en **, omdat dit Nederlandse wijnproduct vriendelijk is en blijft voor zijn drinker. Nu reeds te openen (natuurlijk gekoeld!) en houdbaar tot en met 2018.