No House Wine 2014, Shiraz, Western Cape, Zuid Afrika

No House Wine, Stellar Organic Winery, shiraz, Zuid AfrikaBiologisch, fair trade. Het kan niet op.

Eerlijkheid duurt het langst, zo gaat het spreekwoord.

Misschien hebben ze dit bij Stellar Organic Winery ook zo bedacht. Een organic winery die biologische wijnen maakt en dan ook nog fair trade.
Bij de No House Wine steunen ze huisvestigingsprojecten in Zuid Afrika. Ze helpen de kinderen van de aids slachtoffers, maar ook hun familieleden aan een huis een toekomst en ze geven een thuis. Van elke fles gaat 25 cent naar de stichting Homeplan / Stellar Foundation.

Iedereen wordt hier beter van. De wijnboeren die hun druiven verkopen aan de winery, de wereld krijgt door deze biologische druiven een minder vervuilend omhulsel en de consument ook, want deze wijnen kosten niet eens zo duur. Tussen de 7 en 8 euro wisselen deze flessen van eigenaar en misschien ben jij wel een nieuwe eigenaar van zo’n fles rode wijn.

Ik hou van dit soort flessen en dit soort initiatieven. Te koop bij de betere wijnwinkels.

 

Geproefd:

No House Wine 2014, Shiraz, Stellar Organic Winery, Western Cape, Zuid Afrika

Kleur: helder rood-purper met een goede volle kleur. In de rand wat dun purper met een blauw randje

Neus: rijp fruit met rood en zwart fruit. Braam vind ik als fruit en wat restzoet. Soepele en ronde neus die diep is en medium vol

Smaak: veel dik sap, glycerine. Als fruit vind ik ook hier de bramen met een licht en aangenaam bittertje eronder. Soepel fruit en weinig tannine. Ook hier restzoet en rijp met aangenaam fruit. Een goede volle body met vrij weinig zuren. De afdronk is breed en best vol

Conclusie: goed gemaakt. Commercieel, maar gewoon lekker. Wel wat restzoet dat voor mij iets te makkelijk overkomt

X ½ ster / totaal 11,4 punten