Niersteiner Rosenberg Auslese Trocken 2013, Rheinhessen, Duitsland

Niersteiner Rosenberg Auslese Trocken 2013, Rheinhessen, DuitslandBent u op zoek naar een speciale, niet alledaagse wijn? Zoek dan niet verder, want deze Niersteiner Rosenberg Auslese Trocken 2013 is zo een wijn!

En laat ik maar direct met de deur in huis vallen: een aanrader!

Niet gemaakt voor de tere vrouwenarmpjes, want die kunnen de fles bijna niet van zijn plek krijgen. De fles, met inhoud, weegt zeker 1,5 keer zoveel als een andere gemiddelde wijnfles. Indrukwekkend.

Wat echter nóg indrukwekkender is, is het hoge alcoholpercentage dat vermeld staat op de fles : 15%! Dat is hoog, kan ik u zeggen en niet iedereen kan hier goed mee om gaan…

Dat hoge alcohol komt natuurlijk door het feit dat dit een Auslesewijn is (als het geen droge wijn zou zijn geweest, dan was het een vrij zoete wijn geweest door als die restsuikers) en het feit dat het dus een droge wijn is: die suikers moesten ergens heen en die zijn dus omgezet in alcohol. Vandaar het hoge alcoholpercentage van 15%.

Wat deze wijn ook special maakt is het feit dat deze wijn gemaakt is van de Alegrillo Negrodruif en ook dat is bijzonder. Deze druif is een kruising tussen de Cabernet Sauvignon en de Saint Laurentdruif.

Verder heeft deze Duitse rode wijn twaalf maanden aan houtopvoeding genoten.

Rest mij u nog te vertellen dat de wijn gemaakt is door Jakob Gerhardt en daar kunt u het ook BESTELLEN voor de prijs van € 19,95.Ook bij onze Nederlandse wijnvriend Wijnmeneer.nl is deze wijn te bestellen. Wel zo makkelijk!

Ik heb ook nog twee andere wijnen van Jakob Gerhardt mogen proeven en als u geïnteresseerd bent in deze wijnproducent kijk dan even HIER of HIER.

Laat de wijn spreken!

Niersteiner Rosenberg Auslese Trocken 2013

Niersteiner Rosenberg Auslese Trocken 2013 heeft een vrij ontwikkelde kleur. Donkerrood in de kern van de tong en snel overgaand in rood en ontwikkeld rood/oranje. De diepte is redelijk goed. Mooie ontwikkelde kleur. (2,8)
In de neus laat deze Niersteiner Rosenberg Auslese Trocken 2013 mooi rood fruit zien met pruimen. Zacht en rond. Licht vegetaal met genuanceerde houttonen (licht vanille). Mooi. De neus komt redelijk goed los. (4,0)
Op de tong is deze Auslese Trocken mooi rond en zalvend. Totaal ontwikkeld en met een prettig mondgevoel. Ook hier rood fruit met pruimen. Licht herfstig. Prettige, wel aanwezige zuren en lichtjes alcoholisch (bijna niet noemenswaardig). Smakelijk en sappig, wat kruidig en delicaat. Redelijk goed op de mid-palate, matig in diepte en goed in de breedte. Ook hier genuanceerde houttonen en een prettige goede tot brede afdronk. (7,0)

Mijn indruk over deze Niersteiner Rosenberg Auslese Trocken 2013 is dat het een prettige wijn is; een mooi glas wijn. Niet heel diepgaand, maar zeker complex genoeg en zeker in balans. Mooi zalvend fruit, goede afgestemde zuren en het alcohol geeft de wijn body, maar is bijna niet waarneembaar en dat is met 15% zeker noemenswaardig. Wil je wel eens wat anders voorzetten dan is dit zeker een aanrader! Ik zeg DOEN! (2,4)
Deze zware jongen (uiterlijk, want binnenin zit een klein mooi en lief hartje) verdient van mij 16,2 punten en is nu te drinken en houdbaar tot zeker 2023.