Niepoort Polderport Ruby Reserve

Niepoort Polderport Ruby Reserve
Port uit de polder? Welnee, deze Ruby is gemaakt door portproducent Dirk van der Niepoort uit de Douro.

In de portstreek hebben niet alleen de Portugezen zelf, maar ook andere zeevarende naties zoals Nederland veel invloed gehad. Van der Niepoort vestigde zich in 1842 als portshipper. De Nederlander kocht druiven en/of wijnen en maakte daar in Vila Nova de Gaia port van. Dat was de gebruikelijke procedure, maar tegenwoordig verbouwen veel porthuizen hun eigen druiven. Sinds het aantreden van zoon Dirk van der Niepoort werkt de Hollandse portproducent ook met eigen wijngaarden om het proces en de kwaliteit – van druif tot fles – helemaal zelf in de hand te hebben.

Ik heb eerder in een paar artikelen al aandacht besteed aan Niepoort, kijk maar eens HIER, HIER en HIER.
Deze Polderport, gemaakt uit de druivenrassen Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz is verkrijgbaar bij AH voor de prijs van € 11,99. Ik ga eens proeven!

Niepoort Polderport Ruby Reserve

De kleur is geconcentreerd en diep-donkerrood, iets purperrood in de rand (2,7).
In de neus honing, zoete rijpe vruchten, wat mint, bessen en iets caramel. Een open bouquet, fris, ook wat aardse tonen (3,9).
Barstensvol fruit op de tong, pepermunt-drop en een enorme intensiteit. Een verrassende frisheid, bijna sprankelend. Vol, vurig en zoet. Chocolade-“after-eight”. Een lichte stroefheid, mooi breed en rijk (7,3).
Kwaliteitsport voor een prima prijs, dit is genieten (2,6). Tip: niet te warm drinken, een graadje of veertien/vijftien, dan komt deze Ruby het beste tot zijn recht.

Totaal 16,5 punten. Drinken nu tot 2020.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!