Neuspergerhof Riesling “Bienenglück 2020, sprankelend en verfijnd

Mooie Riesling uit de regio Pfalz, biologisch en vegan geteeld. Neuspergerhof maakt het waar!

“Bioland” Weingut Neuspergerhof is opgericht in 1852. Jochen Gradolph is de eigenaar van deze biologische familie-wijnmakerij. Het Weingut is gevestigd in het plaatsje Rohrbach, in het zuidelijk deel van de Pfalz.  In een verslag van mijn bezoek aan de Pfalz vind je ook een proefnotitie van een wijn van Neuspergerhof.

De wijngaardoppervlakte is 15 hectare en deze liggen op de Rohrbacher Mandelpfad en Billigheimer Venusbuckel. De bodem bestaat hier uit zandige leembodems met löss, kalksteen en mergel.

Van de aangeplante druivenrassen is 60 procent wit: Riesling, Weiß- en Grauburgunder, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Silvaner, Kerner en Müller-Thurgau. De rode rassen zijn vertegenwoordigd met Spätburgunder, Merlot, Dornfelder, Cabernet Dorio en Portugieser.   

De wijnen van Neuspergerhof zijn biologisch en vegan, dus er worden geen bestrijdingsmiddelen of dierlijke producten gebruikt. Belangrijke voedingsstoffen worden uitsluitend via biologische componenten aan de wijngaard “ter beschikking” gesteld. 

In de laatste editie van de Duitse wijngids Eichelmann wordt Neuspergerhof gewaardeerd met 3 sterren, wat staat voor een “sehr gute Erzeuger”.

Deze Riesling Bienenglück komt van wijngaarden op de Rohrbacher Mandelpfad. De vergisting heeft plaatsgevonden in RVS-tanks en de wijn heeft 6 maanden op de “Feinhefe” gelegen. Alcohol is 13 procent en een draai aan de schroefdop is voldoende om de glazen te vullen…

Neuspergerhof Riesling “Bienenglück” 2020

Helder en strogeel van kleur. Lichtjes pétillant in het glas.
Zuivere neus met veel aroma’s van citrusfruit en gele appels (goudreinetten). De geur van natte kalk.
In de mond citrus! Grapefruit, peer, kruisbes en ananas. Licht tintelend op de tong met iets knisperende zuren. Strak, rond en vrij vol van smaak. Mondreinigend. Een piepklein restzoetje op het eind.

Een goed glas Riesling uit de Pfalz. Sprankelend en verfijnd, met fraaie Riesling-zuren. Meer dan correct!

Score voor de Neuspergerhof Riesling “Bienenglück” 2020: 15 punten.

Verschillende wijnen van Neuspergerhof zijn verkrijgbaar bij Dokter Maler, specialist in prachtige kwaliteitswijnen uit Duitsland. Deze Riesling Bienenglück heeft een prijskaartje van € 10,50.    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *