Nemea Reserve 2018, een robuuste rode dinerwijn

Wijn uit Griekenland: om eerlijk te zijn drink ik het eigenlijk bijna nooit. Tijd om daar eens verandering in te brengen, want er worden ongetwijfeld mooie wijnen gemaakt in dit prachtige land.   

Nemea ligt op het schiereiland Peloponnesos in Griekenland. De wijngaarden van het wijngebied Nemea liggen aan de voet van de berg Killinio, op een hoogte van 200 tot 850 meter. Er wordt hier al eeuwenlang wijn gemaakt. Het zachte mediterrane klimaat en de kalkrijke grond zijn hier debet aan.

Als je het over rode wijn uit Nemea hebt, dan praat je over Agiorgitiko, de belangrijkste blauwe druif in Nemea.  Deze druif voelt zich helemaal thuis in het warme klimaat van Nemea.

Deze Nemea Reserve is afkomstig van het huis Cavino. De wijn is volledig gemaakt van de Agiorgitiko druif. De rijping van de wijn bij Cavino heeft plaatsgevonden voor een periode van 14 maanden in nieuwe eikenhouten vaten en daarna nog eens 2 jaar in de fles.  

De wijn is verkrijgbaar bij 24wines.nl voor iets minder dan een tientje.

Nemea Reserve 2018 van Cavino   

Diep robijnrood in het glas. Wat bleekrood weglopend in de rand.
De neus opent zich goed. Fruitaroma’s van zoete zwarte kersen en rijpe bramen. Confituur van donkere pruimen. Vanille-houttonen en de geur van houtskool.
Rond en kruidig in de eerste aanzet. Wat zondoorstoofd. Vanille, pure chocolade, zwarte peper, laurierdrop, tutti-frutti en zwarte koffie. Vrij ronde tannines, ietsjes drogend op de tong. De zuren zijn mild. In de afdronk komt de kruidigheid terug.

Een robuuste, maar niet heel zware wijn uit Nemea. Toegankelijk en expressief van smaak, waarbij vooral de kruidigheid opvalt. Een wijn die vraagt om het gezelschap van oude harde kazen of geroosterd vlees.

Score voor de Nemea Reserve 2018: 14,7 punten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *