Neleman Yawn Verdejo 2022, jong en nog iets wispelturig

De laatst geproefde wijn in de Yawn-serie van Neleman is de witte Verdejo. Zorgt deze wijn voor een mooi slotakkoord?

De Verdejo is een druif die vooral voorkomt in de regio Rueda. De druif heeft een groene kleur, een vrij dikke schil en kan goed tegen droogte. De wijnen zijn vaak aromatisch en fris, met een bittere ondertoon.

Deze Verdejo is een wijn uit de Yawn-serie van Neleman. De wijn heeft 12 procent alcohol en de fles wordt afgesloten met een draaikurk. De Yawn-serie bestaat uit 4 wijnen en deze zijn verkrijgbaar bij de supermarkten van Plus. De flesprijs is € 6,99.

Neleman Yawn Verdejo 2022

Heldere en groen-lichtgeel in het glas, met een lage kleurintensiteit.
Op de stille spiegel een vrij zoetige neus, met aroma’s van rijpe perzik, ananas en iets banaan. Aromatisch en goed open.
Rond en iets prikkend op de tong. Een tikje ruw zelfs. In de smaak wel wat citrusfruit (wat in de neus ontbrak). Verder zoete rijpe perzik, nectarines en verse ananas. Iets gestoofd en drogend. Een bittertje in de afdronk. Redelijk vol van smaak, waarin de verschillende zoet/zuur/bitter elementen een beetje nerveus door mijn mond heen schieten. Ik mis hierdoor wat evenwicht in de smaak.

Het lijkt alsof deze Verdejo nog niet helemaal tot één geheel is gekomen in de fles. De wijn heeft een aromatische neus, maar maakt in de smaak een jonge, wispelturige indruk. De tijd zal het leren, hoewel dit een wijn is die jong gedronken zou moeten worden…

Score voor de Yawn Verdejo 2022 van Neleman: 12,5 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *