Neleman Yawn Monastrell 2022, vol, soepel en kruidig

Er staat ditmaal een rode wijn uit de Yawn-serie van Neleman op de proeftafel, gemaakt van de Monastrell druif.

De Monastrell is een belangrijke blauwe druif in Spanje. In Frankrijk is de druif bekend onder de naam Mourvèdre. De oorsprong van de druif ligt echter in Spanje (Catalonië). Het is een echte mediterrane druif die goed tegen hoge temperaturen kan. De druif heeft een dikke schil en sappig vruchtvlees. Op een kalkrijke bodem gedijt de druif uitstekend.

De wijnen uit de Yawn-serie van Neleman liggen in de schappen bij supermarktketen Plus. De prijs per fles is € 6,99. We draaien de kurk met de hand eruit en gaan proeven…

Neleman Yawn Monastrell 2022

Diep donkerrood in het glas, met een flinke kleurintensiteit. In de rand purperrood.
In de neus fruitaroma’s van vlierbessen, bramen en blauwe bessen. Wat confituur. Een snufje custard geeft een zoet tintje. Aantrekkelijke, open neus.
In de mond is de tannine op een bescheiden niveau. Wel een iets zanderig mondgevoel, maar eigenlijk vrij zacht en rond. Zwarte peper, salmiak, laurierdrop en bittere chocolade. Een tikje mollig en jammig. Rijp donker bramenfruit voert de boventoon. Redelijk geconcentreerd in de smaak. Wat warmte en kruidigheid in de afdronk.

Een volle, soepele en kruidige wijn. Licht gekoeld op z’n best (15-16 graden). Een fijn glas Monastrell voor een scherpe prijs!

Score voor de Monastrell 2022 uit de Yawn-serie van Neleman: 15,2 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *