Neleman Yawn Chardonnay Muscat 2022, gul en vrij zoet

Uit de Yawn-serie van Neleman staat nu een witte wijn op de proeftafel. Een blend van Chardonnay en Muscat.

Best een opmerkelijke blend, want deze twee druivenrassen zie je niet vaak samen in een fles. Neleman doet het. Een wijn met 12 procent alcohol. En nog iets wat je niet vaak tegenkomt: de flesafsluiter bestaat uit een draaikurk. Een kurk die met de hand te openen is.

Dit is de tweede wijn die ik proef uit de Yawn-serie. De vier wijnen (twee witte, een rosé en een rode) uit deze serie zijn verkrijgbaar bij de supermarktketen Plus. Het prijskaartje is € 6,99.

Neleman Yawn Chardonnay Muscat 2022

Een heldere, groen-gele kleur met een lichte intensiteit.
In de neus fijne zuivere fruitaroma’s van peer, iets ananas en perzik. Wat gewelde rozijnen en een lichte geur van nat behang. De aroma’s zijn wel wat ingetogen.
Rond en sappig in de eerste aanzet, met een iets vettig mondgevoel. Zoet rijp fruit met daarin ook wat tropische varianten, zoals meloen en lychee. Milde zuren. De smaak heeft, ondanks het zoete fruit van de Muscat, een lichte frisheid. Echter, een flink bittertje dat wat overheerst, stoort mij enigszins en dat is jammer.

Dit is een witte wijn voor degene die van een type medium zoete wijn houdt. Vriendelijk, gul en een tikje stevig. Het bittertje onderdrukt, naar mijn mening, de frisheid in de smaak.

Score voor de Chardonnay Muscat 2022 van Neleman: 13,2 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *