Neleman Yawn Bobal Rosé 2022, vriendelijk en iets gespierd

Deze iets stevige, maar toegankelijke rosé komt uit het zonnige Spanje van de bekende producent Neleman.

Spanje is een groot wijnland, dus waar komt deze rosé vandaan? Welnu, de wijngaarden liggen in het binnenland, ter hoogte van de stad Valencia. Derrick Neleman is een Nederlandse wijnboer in Spanje. Zijn Bodegas Neleman ligt in Casas del Rey. We zijn hier in één van de hoogste gebieden van de provincie Valencia, in het hart van het nationale park Hoces del Cabriel.

De Bobal druif groeit hier op een hoogte van 900 meter en hangt aan stokken van 60 tot 80 jaar oud. Bobal is hier dé lokale druif. Deze druif heeft sinds enkele jaren meer erkenning gekregen. Vooral het telen op wat grotere hoogte levert goede resultaten op. De druif heeft een dikke schil en is goed bestand tegen extreme temperaturen.

Uit de Yawn-serie proef ik de Bobal rosé, een wijn met 12 procent alcohol. De Yawn-serie bestaat uit 4 wijnen die ik allemaal ga proeven. Ze zijn te krijgen bij de supermarktketen Plus. Aan een fles hangt een prijskaartje van € 6,99.

Neleman Yawn Bobal Rosé 2022

Helder en licht zalm-rosé in het glas.
Een frisse en fruitige neus met zoete aroma’s van bosaardbeien en frambozen. De geur van fruitkauwgom. Open en aantrekkelijk.
Rond en vrij zacht op de tong. Een klein maar fijn zuurtje dat niet onopgemerkt blijft. In de smaak vind ik wat kruidigheid. Fruit van rode grapefruit, in combinatie met zoete aardbeien en vlierbessen. Een tikje vettig in de mond.

Vriendelijke rosé met enige vlezigheid en kracht. Redelijk vol met een hoge doordrinkfactor.

Score voor de Yawn Bobal Rosé 2022 van Neleman: 14,2 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *