Neleman Viognier Chardonnay 2017, DO Valencia, Spanje

Neleman Viognier Chardonnay 2017, DO Valencia, SpanjeDerrick Neleman, de wijnmaker van deze Neleman Viognier Chardonnay 2017, is een Nederlander en Nederlanders doen wat ze zeggen…

Althans, de Nederlanders die ik ken en als Derrick zegt dat dit een biologische wijn is dan is het een biologische wijn.

Wijnmaker Neleman gelooft in aandacht. Aandacht voor mens, milieu én economie. De wijnen zijn biologisch, vegan friendly en CO2-neutraal.

De wijngaarden van Neleman liggen op 900 meter boven zeeniveau, op deze hoogte kan de temperatuur behoorlijk verschillen in dag en nacht, dit kan wel tot 20 graden! Dat houdt de frissigheid in de Viognier en de Chardonnaydruiven.

Neleman Viognier Chardonnay 2017 heeft GEEN houtopvoeding en sommige mensen vinden dat prima. Dat houdt ook de wijn lekker fris en fruitig.

Te koop voor een prijsje van € 6 (of € 5,10!, want misschien wel in de aanbieding!) bij de HEMA (klik op rechteradvertentie) of loop eens langs in de vele Hema-winkels die Nederland rijk is.

Laat de wijn spreken!

Neleman Viognier Chardonnay 2017

De kleur is zeer mooi. Kraakhelder en loepzuiver. Mooi geelgoud over de tong met een zeer mooie geelgouden fonkeling in de rand. Best wat kleur. (2,8)
In de neus van deze Neleman Viognier Chardonnay 2017 is de blend goed waarneembaar in het fruit: rijpe perzik en heerlijk abrikoos. Het rijpe is tegen het zoete aan. De neus komt redelijk goed los. Mooi fruit. (3,4)
Op de tong komen ook deze fruittonen tot elkaar (perzik en abrikoos) en wat exotisch fruit. Zachte zuren houden het een vriendelijke wijn. Wat matig op de mid-palate, breedte en diepte en de afdronk is goed met een licht amandelbittertje. (5,2)
Neleman Viognier Chardonnay 2017 is een leuke wijn voor een prima prijs, want dat moet je wel in ogenschouw houden. Het is ‘maar’ een wijn van € 6, niet het dubbele en dat merk je toch in de diepgang en breedte van de wijn. Maar nogmaals voor € 6 heb jij een vriendje! (2,0)

Derrick Neleman heeft een leuke wijn gemaakt met deze Neleman Viognier Chardonnay 2017, maar ook op ‘safe’ gespeeld. Daardoor mist de wijn de echte sprankelheid en originaliteit, maar heeft wel weer een scherpe prijs en ook dat moet u niet vergeten! Gewoon eens een flesje proberen en zelf ervaren of het uw wijn is of niet. Verruim uw smaakpalet en misschien gaat er wel een wereld voor u open!

Een totaal van 13,4 punten

en nu heerlijk te drinken en zeker nog een jaartje houdbaar.

#wijn #hema #Neleman #Spanje #chardonnay #Viognier #proefrecensie #wine #tastingnote #biologisch #vegan