Neleman Organic Rosé 2021; back to basic.

Neleman Organic Rosé 2021 komt van Derrick Neleman; een Nederlandse Spanjaard of een Spaanse Nederlander…?

“By doing the good things right, you make the world more beautiful. Its that simple.”” Met dit credo begon Derrick Neleman zijn opleiding biodynamische landbouw. Na afronding hiervan werd hij uiteindelijk zelf wijnboer in Valencia, Spanje met 20 jaar wijnervaring op zak. Met zijn eerste bedrijf Lovian maakte hij het grote publiek in Nederland bekend met biowijn. Ook was hij met Lovian – samen met Stichting Max Havelaar – de eerste die fairtrade wijn in de Benelux verkocht.

Een citaat van de website van Neleman zodat u een beetje weet wat de man drijft…

Vroeger proefden we nog wel eens wat wijn van Derrick, maar Derrick is groot geworden en heeft ons niet meer nodig. Dat wil niet zeggen dat we Derrick vergeten zijn! Nee, zijn wijnen blijven we gewoon proeven zoals we toen ook deden: eerlijk en onafhankelijk!

Deze wijn van Neleman heb ik gekocht bij de Jumbo en het was in de aanbieding 2=1!

Let op! Wijnen die aangeboden worden met 2=1 zijn normaal gesproken dus twee keer zo duur en is de aanbiedingsprijs de ‘normale’ prijs.

Als u de wijn NIET in de aanbieding wilt kopen dan bent u € 5,99 kwijt!

Als u deze wijn wilt aanschaffen: even wachten op de aanbieding, want die komt altijd wel!

Een organic, vegan en biologische wijn gemaakt van de Spaanse Tempranillodruif. 12% aan alcohol.

Laat de wijn spreken!

Neleman Organic Rosé 2021

Neleman Organic Rosé 2021

Deze Organic Rosé 2021 heeft een leuke rosékleur: licht zalmroze over de tong. Jeugdig en fris. Mooie zalmroze fonkeling in de rand. Leuke kleur. (2,8)
De neus van deze roséwijn komt vriendelijk en prettig over. Mooi eerlijk framboosfruit met een lichte hint naar citroen. Clean en back to basics. Natuurlijk en aards. De neus komt best goed los. (3,4)
Op de tong is deze Organic Rosé vrij neutraal. Voldoende framboos/grapefruit dat ergens wat streng overkomt, maar ook wel natuurlijk. Sappig en wat vettig en de zuren zijn wel aanwezig, maar toch is de wijn vrij neutraal en wat aan de vlakke kant. Ook in zoetigheid is het neutraal. Geen uitgesproken kant kiest deze wijn, maar geeft wel een natuurlijk gevoel. Vriendelijk en clean. De mid-palate is redelijk en ook in de diepte en breedte is het redelijk. De afdronk is lichtjes heet en in lengte voldoende. (5,6)  

Neleman Organic Rosé 2021 komt over als een eerlijke back to basic, neutrale roséwijn. Wat aan de vlakke kant en misschien een beetje saai, maar ik heb wel het gevoel dat dit wel een pure en natuurlijke roséwijn is. Geen uitgesproken wijn die je nog lang in je geheugen blijft staan. Wel een wijn die je een goed gevoel geeft en misschien is het ook zo wel bedoeld? (1,9)

Neleman Organic Rosé 2021 krijgt van mij 13,7 punten

Drinken : Nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *