Biologisch en ook nog eens bubbelig… Wat wil je nog meer….?
Derrick Neleman is dol op Spanje en in het bijzonder op Valencia.
Derrick gaat voor biologische natuurwijnen en dit is een wijze les die hij op zijn website heeft geschreven:
“Een wijn zonder toegevoegd sulfiet kun je vergelijken met verse natuurproducten. Fruit bijvoorbeeld. Heb je eenmaal in een appel gebeten, dan moet je hem helemaal opeten – wat natuurlijk bepaald geen straf is. Dat geldt ook voor deze wijn: de inhoud is heerlijk, maar kwetsbaar, en gaat achteruit door blootstelling aan lucht. Na opening moet je de fles daarom eigenlijk dezelfde dag leegdrinken. Dan is de wijn op z’n best.”
Deze cava is een blend van de Chardonnay en de Macabeodruif; heeft een alcoholpercentage van 11,5% en is volgens de traditionele manier (dus als een Champagne opgevoed) gemaakt.
Voor de schappelijk prijs van € 10,50 HIER VERKRIJGBAAR.
Neleman Cava Brut Organic
De kleur is lichtgeel/witgoud over de tong.
Mooi witgoud fonkelend in de rand. Helder
en zuiver. Zuivere fijne mousse. (2,7)
In de neus wat zoetig perzik/appelfruit met
voldoende mineraliteit. Redelijke neus. (3,3)
Op de tong vrij droog en voldoende mineraliteit.
Strak en wat perzik/groene appel. Fris en rond.
Wel wat één dimensionaal. Redelijke doch wel
aanwezige zuren. Duidelijk aanwezige mousse.
Redelijk op de mid-palate en een goede afdronk
met een licht bittertje. (5,2)
Een frisse bubbel is altijd leuk. Wel feestelijk en
zomers, maar wel wat eenzijdig. (2,0)
Opdronk : Nu opdrinken
Totaal : 13,2 punten {77PP} *½*
Proef smakelijkkk…
Chris