Neleman 2014, Navarra DO, Spanje

Neleman 2014, Navarra DO, Spanje

Neleman 2014, Navarra DO, SpanjeEen wijn van Derrick Neleman op de proeftafel

Derrick Neleman heeft het goed voor elkaar. Stuk voor stuk eigentijdse en interessante wijnen die hij heeft ingevoerd uit het grote wijnland Spanje.
De diversiteit straal ervan af. Derrick heeft diverse wijnen uit Rueda, La Mancha en het koele noordwesten van Spanje, maar ook nog een Bobal uit Valencia.
Dit keer heb ik een wijn uit Navarra op de proeftafel en ik ga hem aan de tand voelen.

Op het etiket zie ik een schamele 13,5 % aan alcohol staan. Dat valt tegenwoordig nog mee, de alcoholpercentages worden steeds hoger.

Navarra ligt in het noorden van Spanje, net onder de Pyreneeën. Druivenrassen als Garnacha en Tempranillo worden gebruikt voor de rode wijnen uit Navara. Soms zie je uitschieters naar de internationale druivenrassen als Cabernet Sauvignon. Dit is meestal om de wijn een meer internationale smaak mee te geven.
Ook is deze wijn biologisch gemaakt en heeft het Vegan zegel. Dit betekent dat er geen dierlijke producten zijn gebruikt bij het wijnmaken.

Deze Navarra van Neleman is te koop voor € 9,99 op http://www.neleman.org

 

Geproefd:
Neleman 2014, Navarra DO, Spanje

Kleur: helder purperpaars en goed vol op de tong. In de rand is de kleur medium vol en purperroze / 2,8

Neus: een volle neus komt je tegemoet uit het glas. Veel rood en zwart fruit, pittig en peperig. Ook als tertière geuren vind ik aardsheid en nat bos met een diepe en volle neus die goed loskomt in het glas / 3,6

Smaak: fruitig kersen, kreupelhout, boomschors en veel rood en zwart fruit. Medium tanninerijk. Een structuur met massa en toch zeer fris. Lekker laag in het alcohol en de wijn komt pittig over. Ook vind ik rood fruit als aardbei en framboos met wat zoethout. Een goede volle, maar niet té zware body maakt het af tezamen met de pittige afdronk / 6,6

Conclusie: zeer aantrekkelijk. Veel Garnacha??. Zeer fruitig en ik kan geen houttonen ontdekken. Een goed glas met complexiteit. Goed vol en met een brede afdronk, wat wil een mens nog meer… / 2,0

XX ½ ster / totaal 15,0 punten

 

Neleman 2014, Navarra DO, Spanje

Martin