Nativ Eremo San Quirico Gold 2017, robuust en verleidelijk rood

Een speciale cuvée van wijnhuis Nativ uit de Italiaanse regio Campanië: “Gold” van druiven uit het oogstjaar 2017.

Het wijnhuis Nativ is opgericht in 2008. De bekende wijnmaker Marco Ercolino zwaait hier de scepter. Ercolino heeft eerder gewerkt bij het bekende wijnhuis Feudi di San Gregorio. Nativ is gelegen in de Zuid-Italiaanse regio Campanië. Het wijnhuis bezit in totaal zo’n 14-15 hectare aan wijngaarden in de streek Irpania, tussen de plaatsen Paternopoli en Taurasi, De meeste wijngaarden liggen op een flinke hoogte van zo’n 400 tot 600 meter boven het zeeniveau. De mineraalrijke, vulkanische bodem in het Zuid-Italiaanse Campanië en het gebruik van inheemse druivenrassen creëren mogelijkheden tot het maken van kwaliteitswijnen. 

Cuvée “Gold” is gemaakt van wijn uit een selectie van de beste barriques. Die selectie is door de meester zelf (Ercolino) uitgevoerd in de kerstperiode. De wijn is voor 100 procent gemaakt van de Aglianico druif. De houtrijping heeft plaatsgevonden op nieuwe barriques, voor een periode van 18 maanden. Cuvée Gold heeft als herkomstaanduiding DOC Irpania Campi Taurasini.

Nativ Eremo San Quirico Gold 2017

Diep granaatrood met een kleurintensiteit van 4 uit 5. In de rand wat bleekrood uitlopend.
Een vriendelijke en open neus. Vanille, custard, zuivel, chocoladetaart en iets leer. Rijpe zwarte kersen en bessen. Een tikje aards.
Vrij veel tannine op de tong, maar niet van het harde soort. Pure chocolade, mokka, salmiak, teer en koffie. Donker fruit. Rijk en rond van smaak met fijne zuren. Een combinatie van kracht en fluwelige zachtheid. Mooi in balans.

Nativ slaagt er met deze “Gold” weer in om een stevige en verleidelijke wijn te produceren. De wijn heeft de kwaliteit dat deze soepel wegdrinkt, ondanks het volle en krachtige karakter.

Score voor de Nativ Eremo San Quirico Gold 2017: 17,3 punten.

De wijnen van Nativ zijn verkrijgbaar bij de Wijnbeurs en worden vaak geleverd in mooie geschenkkisten. Deze Gold kwam uit de zogeheten “droomkist”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *