Nativ Eremo San Quirico 2011, DOC, Campania, Italië

Eremo San Quirico

Het oog wil ook wat. Dat hebben ze bij het Italiaanse wijngoed Nativ heel goed begrepen.

Het wijngoed Nativ ligt in het Zuid-Italiaanse wijngebied Campania op de heuvels van Paternopoli. Op deze mineraalrijke vulkanische bodem maakt Mario Ercolino van de zwarte kwaliteitsdruif Aglianico krachtige en rijke bewaarwijnen. Taurasi/Irpinia Campi Taurasini is een oeroud wijngebied dat dateert van 800 jaar voor Christus. Het ligt 50 kilometer ten noordoosten van Napels in de wijnregio Campania. De wijngaarden liggen hier op ruim 400 tot 600 meter hoogte, op vulkanische bodems rondom de uitlopers van de Vesuvio.

Nativ

De Wijnbeurs is verkoper van wijnen van Nativ. Met enige regelmaat kunt u deze wijnen in de aanbieding zien, klikt u maar eens op de banner aan de rechterkant.
Ze worden geleverd in een fraaie kist met messing vergrendeling. De wijnen zelf zijn gebotteld in zware flessen met een diepe ziel.

Veel uiterlijk vertoon, maar hoe zit het met de wijn?

Nativ Eremo San Quirico 2011

Een donkere, diepe kleur, bijna inktzwart. Vol in de rand en iets purperrood. Mooie tranen in het glas.
Een mooie geurige neus. Mokka, iets leer en noten. Donker fruit. Elegant.
Zacht, zalvend en rond op de tong. Fluwelige, boterzachte tannines. Breed van smaak: koffie, cacao en cassis. ontbijtkoek, melkchocolade en iets kaneel. Fruit van zwarte bessen en bramen. Redelijk intens.
Dit is genieten! Een verleidelijke en elegante wijn. Goed op dronk. Een minpuntje: ten opzichte van de kolossale 2010 mist deze 2011 iets aan lengte, vooral in de afdronk.

Totaal 16 punten. Drinken nu tot 2020.

Ed