Nativ Eremo San Quirico 2010, DOC, Campania, Italië

Nativ Eremo San Quirico
Een indrukwekkend zware fles met een diepe ziel doet wat beloven.

Het oog wil ook wat, denken ze bij het wijngoed Nativ, gelegen in Paternopoli, in de Zuid-Italiaanse regio Campanië. En dat zie je en voel je ook, als je een fles van deze Nativ vastpakt!
De wijn is voor 100 procent gemaakt uit de Aglianico druif, van stokken die 200 jaar oud zijn, uit een wijngaard van 5 hectare groot. Houtrijping heeft plaatsgevonden voor 12 maanden op nieuwe Franse eiken vaten.

De bekende Italiaanse wijnrecensent Luca Maroni kende deze wijn 99/100 punten toe!

Nativ back label

De jaargang 2010 van Nativ Eremo San Quirico is al eens eerder (april 2015) beoordeeld door Wijngek Chris en hij was zeer lovend over deze wijn. U kunt de recensie HIER bekijken.

De wijnen van Nativ zijn te koop bij De Wijnbeurs. Momenteel is de jaargang 2013 van Nativ Eremo San Quirico beschikbaar voor de prijs van € 24,95. Klikt u maar eens op onderstaande banner!

We gaan eens proeven hoe deze 2010 zich heeft ontwikkeld…

Nativ Eremo San Quirico 2010

Een geconcentreerde diepdonkerrode kleur, bijna zwart. Vol in de rand met dikke tranen hangend in het glas.
Erg aantrekkelijke neus, geurig en open. Iets nagellak en wat zuivel. Donkere pruimen, cederhout, eucalypthus/pepermunt en tijm. Aardse tonen, bosgrond. Complex.
In de mond romig en rond. Een breed smaakpalet van laurier, chocolade, iets koffie, een pepertje en het donkere fruit van bramen en bessen. Zachte bonbons die in je mond wegsmelten. Milde zuren die mooi geïntegreerd zijn. De wijn loopt wel iets snel weg in de afdronk.

Nativ Eremo San Quirico 2010 is een super verleidelijke wijn, niet heel zwaar maar wel breed en rijk van smaak. Voor deze prijs heb je een prachtig glas wijn. In vergelijking met een paar jaar geleden is de wijn qua score constant gebleven. Wederom een zilveren medaille waard!

Score: 17,9 punten.

Bewaarpotentieel: nu drinken tot 2023.