Mouras de Arraiolos Private Selection 2017, IG Alentejano, Portugal

Mouras de Arraiolos Private Selection 2017, IG Alentejano, PortugalAls je denkt dat Portugal alleen maar de beroemde Portwijnen verkoopt, dan zit je er flink naast!

Mouras de Arraiolos Private Selection 2017 is een blend van een drietal druivenrassen t.w. de Syrah, de Tricadiera en de Alicante Boushet en dat laatste druivenras is een blauwe druivenras dat een zeer bijzonder kenmerk heeft: het heeft rood vruchtvlees!

Dit wordt teinturier genoemd. Het is een kruising tussen de Grenache Noir en de Petit Bouschetdruif.

De fermentatie heeft er voor gezorgd dat deze combinatie een alcoholpercentage heeft behaald van 13,5%.

De mooiste Portugese wijnen koopt u natuurlijk bij Alentejowijnen.nl en deze natuurlijk ook! Prijs? € 9,95. Laten we eens kijken of de wijn de prijs waard is…

Laat de wijn spreken!

Mouras de Arraiolos Private Selection 2017

De kleur is vol donkerrood/rood over de tong en in de brede rand rood. De diepte is goed tot donker. Aardige kleur. (2,6)
In de neus lekker kruidig rood bessenfruit dat droppig (licht salmiak) overkomt. Wat aards. De neus komt redelijk los. (3,6)
Op de tong lichtjes droog, rood bessenfruit en ook hier wat droppig. Ook wat honing. Rond en kruidig/specerijen (lichtjes eucalyptus). Redelijk goed op de mid-palate en hetzelfde geldt voor de diepte en breedte. Een sappige, vriendelijke, ronde en goed fruitige goede afdronk. (5,9)
Een vriendelijke wijn die wel iets anders is dan een doorsneewijn, maar zeker een aangename wijn is die lekker sappig overkomt. Geen zware wijn, maar wel een wijn die best bij een diner geschonken kan worden. (2,2)

Portugal is een mooi wijnland dat helaas te weinig aandacht krijgt. Bij Portugal denkt men snel aan Port, maar de vele niet aangesterkte wijnen die daar gemaakt worden verdienen aandacht. Mouras de Arraiolos Private Selection 2017 is een spannende wijn en als je eens wat anders wilt: koop eens een Portugese wijn, want daar zijn genoeg pareltjes te vinden!

Een totaal van 14,3 punten

en nu heerlijk te drinken (ietsjes koelen) en houdbaar een paar jaar.

#wijn #Alentejowijnen #Alentejo #Portugal #Proefrecensie #wine #tastingnote #Mouras #rodewijn