Mouras de Arraiolos Private Selection 2016 Branco, IG Alentejano, Portugal

Mouras de Arraiolos Private Selection 2016 Branco, IG Alentejano, PortugalPortugal heeft niet alleen Ronaldo… Portugal heeft ook mooie wijnen!

De eigenaren van Alentejowijnen.nl kunnen weliswaar niet zo goed voetballen zoals Ronaldo, maar ze hebben wel kijk op (Portugese) wijnen. Vooral de wijnstreek Alentejo spreekt hen aan, maar ook andere wijngebieden kan je kopen bij hen. Neem maar eens een kijkje op hun website en laat je verrassen.

Deze Mouras de Arraiolos Private Selection 2016 Branco kom je daar ook tegen; een blend van een drietal inheemse druivenrassen t.w. de Arinto, Antão Vaz en Perrumdruif.

Deze witte Portugese wijn heeft een alcoholpercentage van 12,5% en als u het op een temperatuur van 10 tot 12 graden serveert, wordt iedereen daar blij van.

Te koop bij Alentejowijnen.nl en voor de prijs van € 12,95 belandt het zo in uw mandje.

Laat de wijn spreken!

Mouras de Arraiolos Private Selection 2016 Branco

De kleur van deze Mouras de Arraiolos Private Selection 2016 Branco is bleekgeel over de tong met een mooie witgouden fonkeling in de rand. Loepzuiver en kraakhelder. (2,7)
In de neus citrusfruit maar ook wat frisse groente en met specerijen. Neus komt redelijk goed los. (3,5)
Op de tong smakelijk en heerlijk fris, maar wel een wijn met een kruidige smaak. Citrus, maar ook wat kruiden en specerijen. Redelijk op de mid-palate, in de breedte en diepte. In de goede afdronk laat de wijn zijn ‘bite’ zien. (5.7)
Een wijn die vanuit de basis inheemse druivenrassen in zich heeft en dat is te merken: het is wat anders dan de doorsnee wijn en dát alleen al maakt het interessant en echt voor de wijnliefhebber. Leuke wijn dus. (2,1)

Kijk eens verder dan die eeuwige Chardonnay of Sauvignon Blanc…en ga eens voor deze Portugees en verbreedt je horizon. Het leven is echt te kort om alleen maar de populaire druivenrassen te proeven; ga eens voor de inheemse soorten en je zal verbaasd zijn over de kwaliteiten! Mouras de Arraiolos Private Selection 2016 Branco verdient een mooie 14,0 punten en is nu heerlijk te drinken en ook nog volgend jaar, maar langer zou ik het niet bewaren.

#wijn #Alentejo #Portugal #proefrecensie #Wine #Branco #tastingnote #inheems #Ronaldo