Mountain View Chenin Blanc 2016, W.O. Western Cape, Zuid-Afrika

Mountain View Chenin Blanc 2016, W.O. Western cape, Zuid-AfrikaMountain View Chenin Blanc 2016 is bij de Wijnkring in de aanbieding en dat is mooi meegenomen!

Het L’Avenir Wine Estate is de wijnmaker van de wijnen die onder de naam Mountain View worden uitgebracht (de Wijnkring heeft ook een Chardonnay in de aanbieding) en is gevestigd in Stellenbosch, een belangrijk wijngebied in Zuid-Afrika.

Invloeden van de Atlantische Oceaan en een koele fermentatie zorgen voor een matig alcoholpercentage en een frisse wijn, die normaal gesproken € 6,95 kost en nu in de aanbieding is voor € 5,99.

Neem maar eens een kijkje in onderstaand wijnblad van de Wijnkring, want niet alleen deze wijn kunt u daarin bestellen maar ook andere wijnen zoals de Sauvignon Blanc van Twin Islands die van mij een GOUDEN medaille heeft gekregen! KLIK HIER maar eens.

Deze Mountain View Chenin Blanc 2016 zal helaas geen medaille scoren, maar is wel degelijk een gezellige witte wijn die je lekker onder vrienden of vriendinnen kan verdelen, want de prijs is er dan ook naar.

Laat de wijn spreken!

Mountain View Chenin Blanc 2016

De kleur is licht geel/licht geelgoud over de tong met een licht geelgouden fonkeling in de rand. Verder kraakhelder en loepzuiver. Mooie licht volle kleur. (2,8)
In de neus komt deze Chenin Blanc maar matig los. Zacht perzik/rode appelfruit. (2,9)
Op de tong rond rode appel en peer met iets licht perzik. Zachte zuren. Redelijk op de mid-palate en matig in diepte en breedte. De afdronk is redelijk goed. (5,0)
Een aardige Chenin Blanc en écht iets anders dan de Franse tegenhanger uit de Loirestreek. Waar de Loirewijn zijn snipperende zuren laat zien, maakt de westelijke Kaap er zachte zuren van en dat kan wijnliefhebbers aanspreken die het niet zo hebben op de verfrissende zuren van het koudere gebied. (1,9)

Mountain View Chenin Blanc 2016 is een vrij standaard Chenin Blanc wijn uit Zuid Afrika, dat gewoon lekker wegdrinkt. Verwacht er geen hoogstaand niveau van. Gewoon lekker in het zonnetje ervan genieten. Een totaal van 12,6 punten en ik zou het maar direct opdrinken.

#wijn #proefrecensie #wijnkring #verbunt #CheninBlanc #MountainView #ZuidAfrika #wine #tastingnote