Morgenhof Estate 2005, Simonsberg – Stellenbosch, Zuid Afrika

Het wijnhuis Morgenhof Estate is een bekende naam voor ieder die de Zuid Afrikaanse Stellenbosch regio heeft bezocht.

Het wijnbedrijf bevindt zich op de rug van het Simonsberg gebergte, net buiten Stellenbosch. Deze omgeving staat bekend om zijn terroir. Morgenhof is eigendom van Mevrouw Cointreau-Huchon en het franse vakmanschap is terug te vinden in de wijze van productie en de smaak van de wijnen. Het bedrijf heeft 74 hectares met wijnranken en daarvan maken ze een breed assortiment van kwaliteitswijnen.

Afgelopen jaar heb ik deze wijn ook geproefd en toen kwam deze wijn uit op 13,4 punten en ik vond de wijn te zuur, een te slappe afdronk en niet geheel in balans. Ook had ik het vermoeden dat de wijn de zuren nog wat moest afbouwen. Eens kijken of dit gelukt is.

Geproefd:
Morgenhof Estate 2005, Simonsberg – Stellenbosch

Gemaakt van de druivenrassen Merlot en Cabernet Sauvignon
gekocht bij de Wijnbeurs voor € 9,40

Kleur: donkere diepe rood-purperen kleur, in de rand goed vol en rood-purper / 2,8

Neus: mooie volle en pittige neus, iets te hoge zuurgraad. Goed vol en diep. De neus komt mooi los met rond zwart fruit en hout-tonen, aards / 4,1

Smaak: wat krachtige zuren maar wel rond. De krachtige zuren maken het mooi vol en pittig af. Fris en sappig zwart fruit als zwarte bessen, chocolade en mokka. Goed vol en krachtig.
De afdronk is lang en vol / 7,2

Conclusie: iets hoog in de zuren, best nog tannine. Stevige, maar wel ietsje agressief overkomende wijn met veel bite en mooi fruit. Complex met een super-afdronk / 2,2

XXX ster / drinken: nu – 2020 / totaal 16,3 punten

Noot: de wijn heeft duidelijk een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Ook had ik het goed dat de wijn nog even moest blijven liggen. Ik ben benieuwd hoe de wijn nog meer zal ontwikkelen.

Martin
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!
Of persoonlijk via mijn Linkedin