MontGras Reserva Carmenère 2011, Colchagua Valley, Chili

MontGras Reserva Carmenère 2011

De Carmenère is een zeer belangrijke druivensoort voor Chili. Deze Carmenère van MontGras Estate is afkomstig van Vinoweb.nl.

Colchagua Valley is gelegen in het zuidelijke deel van de Rapel Valley. De wijngaarden van Colchagua Valley genieten een natuurlijke bescherming: het Andesgebergte aan de ene kant en de Grote Oceaan aan de andere kant. De gemiddelde temperatuur schommelt tussen de 14 en 32 graden Celsius.
De bodem bestaat uit klei, leem, kalksteen, zand en enkele vulkanische gebieden. Zoals veel wijngebieden in Chili heeft Colchagua veel zonuren, weinig regen en koele nachten. Er is een groot verschil tussen de dag- en nachttemperatuur. Schimmelvorming (bijvoorbeeld meeldauw) komt hier niet voor. Men irrigeert met gletsjerwater uit het Andesgebergte.

Deze cépage-wijn heeft een alcoholpercentage van 14 procent. Vinoweb.nl biedt deze wijn aan voor de actieprijs van € 9,50. Ik ga eens proeven!

MontGras Reserva Carmenère 2011

Een diepe, donkerrode kleur, loopt iets bleekrood uit in de rand (2,5).
In de neus donker fruit, bosbessenjam, rokerig, kreupelhout en wat eucalypthus, drop/zoethout. Een open en fraai bouquet (3,7).
Rond en peperig op de tong. Zachte tannines, ontbijtkoek, kruidig en wat mint. Vol en krachtig van body. Wat cassis, salmiak en paprika. Prachtige frisse zuren in een kruidige, stevige wijn (6,5).
Veel power in deze wijn en voorzien van een breed smaakpalet. Een iets gelikte stijl; dit zal veel mensen aanspreken (2,5).

Totaal 15,2 punten. Drinken nu tot 2016.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons ook volgen op Facebook, Twitter of Google+ en je hoeft niets te missen!