Montevicor Garnacha 2017; Een krachtige Spaanse, maar met een vrouwelijk karakter.


Montevicor Garnacha 2017; Een krachtige Spaanse, maar met en vrouwelijk karakter.
 Van de Wijnbeurs.

Montevicor Garnacha 2017 heeft van de wijnverkoper (Wijnbeurs) 92/100 punten gekregen en dat is een flink aantal punten.

De roots van deze Garnacha uit 2017 liggen in Spanje en om precies te zijn in de Calatayud streek (DO). Gemaakt van de Garnachadruif en met een flinke slok alcohol : 14,5%.

Handgeplukt en de druiven kan u vinden op een hoogte van tussen de 800 meter en 1000 meter. De druivenstokken zijn wel 100 jaar oud en dat is te merken aan de geproefde wijn.

Kosten? De normale prijs ligt op € 15,99, maar nu AFGEPRIJSD  naar de leuke en interessante prijs van € 8,99 en daar heeft u er een vriendje voor!

Montevicor Garnacha 2017 kan u hier bestellen bij de Wijnbeurs.

Laat de wijn spreken..

Montevicor Garnacha 2017

De kleur is mooi vol en zeer dieprood over de gehele tong. Egaal. Vol in de rand. De diepte van deze Spaanse rode wijn is diepdonker. Mooie krachtige rode kleur. (2,9)
In de neus is Montevicor zeer jeugdig en vitaal. Mooi rood en donkerrood fruit van rode en zwarte kersen/bessen, wat donkere bramen en wat menthol. Duidelijke houtopvoeding die deze krachtige wijn makkelijk aan kan. Vanille van nieuw hout en wat laurier. De neus komt redelijk goed los. (3,8)
Op de tong is Montevicor nog wat aan de jonge kant. Wat droog en lichtjes ruw van de tannine. Ook hier zwarte bessenfruit dat gecombineerd wordt met kruiden (laurier en licht mint) en houtopvoeding (wat vanille). Goed rond, sappig en smakelijk. Redelijk goed op de mid-palate, breedte en diepte. Lichtjes alcoholisch. De afdronk is sappig en smakelijk en best breed. (6,7)

zilveren medaille van wijngekken.nl

De Montevicor Garnacha 2017 is een sappige, smakelijke en best krachtige wijn die veel mensen plezier zal geven. Dat komt door het mooie ronde karakter en de zachte houtopvoeding. Deze Garnacha uit 2017 is te koop voor een prijs van € 15,99, maar ik heb de prijs bij de Wijnbeurs ook gezien voor € 8,99 en dát is een prima prijs (lees zeker koopwaardig) voor deze wijn waarvoor ik het zeker zou kopen! (2,3)

Montevicor Garnacha 2017 verdient van mij 15,7 punten

Voor de prijs van € 8,99 een prijs/kwaliteit medaille : ZILVEREN MEDAILLE

Nu kunt u deze Spaanse wijn direct drinken, maar zeker een jaar of vijf houdbaar en drinkbaar.

#wijn #wijnbeurs #proefrecensie #medaille #Spanje #Garnacha #Calatayud #wine #tastingnote

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.

Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan  contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!