Montes Alpha Special Cuvée Chardonnay 2015; een delicate kwaliteit Chardonnay

Montes Alpha Special Cuvée Chardonnay 2015; een lichtvoetige kwaliteits-ChardonnayMontes Alpha Special Cuvée Chardonnay 2015 komt uit Chili en wel uit de Casablanca Valley.

Wijnen uit Chili kan u, in principe, altijd wel blind kopen. Althans dat gold tot vrij kort geleden, want zoals dat altijd en overal gebeurt, is ook Chili overkomen.

Tot voor kort kon je deze Chileense wijnen blind kopen, omdat de kwaliteit hoog lag en de prijs relatief laag. Veel wijn dus voor uw dure geld.

Ik heb echter gemerkt dat die rek er misschien een beetje uit gaat in de komende jaren. De kwaliteit loopt wat terug en de prijs blijft op niveau. Niet dat je meteen een slechte of dure wijn koopt! Nee, zeker niet, maar de vraag naar de Chileense wijnen is enorm en dus moet de productie omhoog. En meestal is dat niet zo’n goed teken voor de kwaliteit van de wijn. We houden het voor u in de gaten!

Dit alles geldt zeker niet voor deze Montes Alpha Special Cuvée Chardonnay 2015, want deze wijn laat over het gehele beeld een hoog kwaliteitsniveau zien. Single Vineyard betekent terroirwijn en 12 maanden op Frans eikenhout betekent aandacht en complexiteit.

DELTA WINES was zo vriendelijk om deze wijn beschikbaar te stellen en de prijs ligt rond de € 18. Verkrijgbaar bij de betere wijnwinkels.

Montes Alpha Special Cuvée Chardonnay 2015 heeft een alcoholpercentage van 13,5% en ….laat de wijn spreken!

Montes Alpha Special Cuvée Chardonnay 2015

De kleur van deze Montes Alpha Special Cuvée Chardonnay 2015 laat al direct zien dat we hier niet te maken hebben met een licht bleek kleurtje. Nee, een volle geelgouden kleur over de tong, met een volle geelgouden fonkeling in de rand. Kraakhelder en loepzuiver. Beste kleur. (2,8)
De eerste indruk van de neus geeft voldoende aanwijzingen dat we hier te maken hebben met een kwaliteitswijn. Diepgang, rondheid en eikenhout (vanille en hazelnoot) lichten een tipje van de sluier op. Banaanfruit, eikenhout, rijp perzik dat zelfs wat neigt naar wat petrol. De neus komt redelijk goed los. (4,4)
Op de tong heeft Montes Alpha Special Cuvée Chardonnay 2015 voldoende smaak, breedte en diepte. Ook hier komen de fruittonen van de neus naar voren (banaan en rijp perzik) wat omgeven is door ronde eikenhouten tonen. Mooi en met kwaliteit. De zuren geven voldoende frisheid aan deze witte Chileen. De afdronk is goed tot breed en de rijpheid van het fruit geeft een extra bite aan de wijn. (6,8)

Montes Alpha Special Cuvée Chardonnay 2015 is geen vette Chardonnay, zoals je die wel eens proeft, maar een kwaliteits-Chardonnay die het toch wat delicater houdt. Mooi rijp fruit met een gedegen opvoeding op hout (deels en 12 maanden Frans eiken). Goed in balans en zou in diepte toch iets meer moeten laten zien. Neus is complex en spannend. Dat neemt niet weg dat dit een heerlijke begeleider is bij diverse mooie gerechten en uw wijnvrienden zullen deze wijn zeker waarderen als u het hen voorzet! (2,5)

Montes Alpha Special Cuvée Chardonnay 2015 verdient een mooi totaal van 16,5 punten.

Drinken kunt u het nu, maar deze wijn kan best een paar jaar in de opslag.

#wijn #Chili #proefrecensie #Chardonnay #Casablanca #Montes #Alpha #wine #tastingnote #Deltawines

Wijngekken.nl bestaat uit gezellige, maar professionele wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en opleidingen gebruiken om wijnen van en voor wijnverkopers te recenseren.

Dat doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan even contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!