Montelliana Asolo Prosecco Superiore 2018; een Champagnekiller…?

Montelliana Asolo Prosecco Superiore 2018; van de WijnbeursMontelliana Asolo Prosecco Superiore 2018 is duidelijk geen Champagnewijn, want de Proseccowijnen komen namelijk uit Italië.

Uit Veneto (DOCG) om precies te zijn en afkomstig uit de heuvels van Montello en Asolo.

Een bubbelwijn gemaakt van de Gleradruif en dit druivenras heeft na gisting een alcoholpercentage van 11% weten op te brengen.

Te koop bij de WIJNBEURS voor een prijs van € 11,99 en u kan HIER deze Montelliana Asolo Prosecco Superiore 2018 kopen.

Laat de wijn spreken!

Montelliana Asolo Prosecco Superiore 2018

Montelliana Asolo Prosecco Superiore 2018 heeft een jonge frisse kleur. Witgoud/licht groene zweem over de tong. Een mooie witgouden fonkeling in de rand. Een lichte en redelijk fijne mousse. (2,7)
In de neus laat Montelliana Asolo Prosecco Superiore 2018 heerlijk fruit zien van peer, citrus en wat bloemen. De neus komt redelijk los, niet zo’n breed bouquet. (3,4)
Op de tong is Montelliana Asolo Prosecco Superiore 2018 lekker fris en fruitig. Dat is de eerste indruk. Peer en citrus zijn hier ook waar te nemen, maar er zit ook iets in van muskaat. Op de mid-palate is het redelijk en ook in de breedte en diepte is het redelijk. De mousse is redelijk aanwezig. De afdronk heeft een lichte neiging naar muskaat en is redelijk goed. (5,8)

Montelliana Asolo Prosecco Superiore 2018 is echt niet te vergelijken met een Champagnewijn en dat komt omdat de basis totaal anders is: andere druivenrassen geven een andere wijn. Zo kan je een shirazwijn ook niet vergelijken met een Gamaywijn! Echt een aperitiefwijn of een wijn op het terras. Let wel; het muskaat moet je wel aanspreken. (2,0)

Montelliana Asolo Prosecco Superiore 2018 krijgt van mij een totaal van 13,9 punten

Nu heerlijk te drinken en houdbaar tot het volgende jaar.

#wijn #wijnbeurs #wijngekken #proefrecensie #Wine #Tastingnote #prosecco

wijnbeurs

Wijngekken.nl bestaat uit wijnkenners die hun jarenlange proefervaringen en wijnopleidingen gebruiken om wijnen van wijnverkopers te recenseren voor de consument.

Dit doen wij onafhankelijk en professioneel. Publicatie volgt op de social media waar Wijngekken.nl TIENDUIZENDEN volgers heeft!

Heeft u interesse om ook uw wijnen te laten recenseren door Wijngekken.nl neem dan contact op met info@wijngekken.nl en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Wijngekken…een neus voor goede wijn!