Monte Pelados Vinho Branco 2022; ook terroir…

Monte Pelados Vinho Branco 2022 is de zusterwijn van Monte Pelados 2021, de rode variant, waarvan u de proefrecensie alhier kan vinden.

In die proefrecensie kan u alles terugvinden van dit mooie Portugese wijnhuis; ik zal mij in dit artikel beperken tot de wijn en van wie we deze wijn hebben mogen ontvangen.

ALENTEJOWIJNEN.NL was zo vriendelijk om deze wijn beschikbaar te stellen als proeffles. Helaas kan ik de wijn bij hen niet terugvinden en weet dus ook niet hoeveel deze wijn precies gaat kosten voor u, de consument.

Zoals u het al kon vermoeden komt de oorsprong van deze wijn uit Alentjo en dat ligt in Portugal. De wijn bezit een alcoholpercentage van 12,5%.

Laat de wijn spreken!

Monte Pelados Vinho Branco 2022

Monte Pelados Vinho Branco 2022

De kleur van deze Monte Pelados Vinho Branco 2022 is volledig helder en zuiver. Licht geelgoud over de tong met een licht geelgouden fonkeling in de rand. Leuke kleur. (2,8) 
Deze witte wijn uit Alentejo geeft niet heel veel neus. Wat droog. Limoen fruit? Moeilijk te definiëren. (3,3) Op de tong laat Monte Pelados Vinho Branco 2022 diverse indrukken achter. Voornamelijk bitter lemon. Soepel en fris. Redelijk op de mid-palate en in breedte en diepte is het voldoende. Voldoende zuren die de wijn een fris karakter geven en de afdronk is goed en eindigt met een lemon bittertje. (5,7) 

Ik kan niet achterhalen van welke druiven deze witte Portugese wijn is gemaakt en het zijn juist deze druiven die deze specifieke smaak produceren. Geen wijn voor de slurper, maar wel een wijn voor de wijnliefhebber die zijn of haar interesse heeft verbreed. Geen houtopvoeding oid en de zuren combineren het bittere van een zachte lemon. De rode variant vond ik echt een terroirwijn en die titel wil ik ook wel aan deze zusterwijn geven. (2,3)

Monte Pelados Vinho Branco 2022 verdient van mij een totaal van 14,1 punten

Drinken kan u het nu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *