Monte del Frà Custoza Moregno 2020, elegant en markant

Deze wijn van het Italiaanse huis Monte del Frà laat een goede indruk achter en is zeker het proberen waard!

Monte del Frà is een in 1958 opgericht wijnbedrijf. Het bedrijf is gevestigd in het dorp Custoza (even ten zuiden van het Gardameer) en bezit 140 hectare wijngaarden. De familie Bonomo is eigenaar van het bedrijf. Zij staan garant voor een zorgvuldig beheer van de wijngaarden en voor het gebruik van moderne technieken in de wijnmakerij.
Monte del Frà maakt verschillende soorten wijn: wit, rood, rosé, zoet en mousserend. Grappa en olijfolie maken ook deel uit van het gamma.

De druiven voor deze Moregno komen van de hooggelegen wijngaard Bagolina, bij het dorp Custoza. De wijn is gemaakt uit drie druivenrassen: Garganega (40 procent), Cortese (30 procent) en Chardonnay (30 procent). Om nog even door te gaan in procenten: ongeveer 70 procent van de oogst rijpte negen maanden in gebruikte vaten van Frans eiken, het overige deel verbleef in een betonnen tank op de gistcellen.
De wijn heeft 13 procent alcohol en de flesafsluiter bestaat uit een schroefdop.

Monte del Frà Custoza Moregno 2020

Helder en licht strogeel in het glas.
De neus geeft fijne fruitaroma’s ananas, perzik, sinaasappel en iets citrusfruit. Een lichte geur van metaal/roest. De geuren zijn wel wat fragiel en vervliegend.
Rond en iets romig in de mond met redelijk wat zuren. Fruit van mirabellen, ananas en rijpe peer. Walnoot en vanille. Een verfrissende, slanke en pure smaak met een fraaie spanning en expressie.

Score voor de Moregno 2020 van Monte del Frà: 14,4 punten.

Verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak. De prijs ligt zo rond de 15 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *