Monte del Frà Chiaretto di Bardolino 2022, frisse zomerse rosé

Het is “zomers” genieten met deze rosé van Monte del Frà, afkomstig van wijngaarden ten zuidoosten van het bekende Gardameer.

Monte del Frà is een in 1958 opgericht wijnbedrijf. Het bedrijf is gevestigd in het dorp Custoza en bezit 140 hectare wijngaarden. De familie Bonomo is eigenaar van het bedrijf. Zij staan garant voor een zorgvuldig beheer van de wijngaarden en voor het gebruik van moderne technieken in de wijnmakerij. Monte del Frà maakt verschillende soorten wijn: wit, rood, rosé, zoet en mousserend. Grappa en olijfolie maken ook deel uit van het gamma.

Chiaretto is de benaming voor rosé uit de DOC Bardolino. Het wijngebied Bardolino ligt op de heuvels aan de zuidoostelijke oever van het Gardameer. Deze rosé uit het oogstjaar 2022 heeft een schilweking gehad van 24 uur. De gebruikte (inheemse) druivenrassen zijn Corvina, Rondinella en Molinara. Het levert een rosé op met 12,5 procent alcohol.

De wijnen van Monte del Frà zijn verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak. Een fles heeft een prijskaartje van € 9,65.

Monte del Frà Chiaretto di Bardolino 2022

In het glas zie ik een heldere, lichte zalm-rosé kleur. De kleur doet “provencaals” rosé aan.
Een open neus met fruitaroma’s van perzik en rode appels. Ook wat geuren die zuurstok-snoepjesachtig aandoen.
Sappig in de mond met een verfrissende zuurgraad. Nectarines, perzik, aardbeien en rode grapefruit. Wat mineralen. Vrij droog en dorstlessend. De iets knisperende zuren geven een krokante bite aan deze rosé.

Deze Chiaretto di Bardolino is een fijne, frisse (zomerse) rosé met fraaie zuren en veel lichtrood fruit. Dit is zeker geen wijn uit de categorie “slobberroseetje”: hier is aandacht aan besteed. Een heerlijk glas!

Score voor de Chiaretto di Bardolino 2022 van Monte del Frà: 14,2 punten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *