Monte del Frà Bardolino Chiaretto 2020, robuuste rosé uit Veneto

De donkere dagen voor Kerst en dan een fijne zomerse rosé op de proeftafel. Why not?

 Monte del Frà is een wijnbedrijf wat is opgericht in 1958. Ze lopen dus al een tijdje mee. Het bedrijf is gevestigd in het dorp Custoza en bezit 140 hectare wijngaarden. De familie Bonomo is eigenaar van het bedrijf. Zij staan garant voor een zorgvuldig beheer van de wijngaarden en voor het gebruik van moderne technieken in de wijnmakerij. Monte del Frà maakt verschillende soorten wijn: wit, rood, rosé en mousserend.

Chiaretto is de benaming voor rosé uit de DOC Bardolino. Het wijngebied Bardolino ligt op de heuvels aan de zuidoostelijke oever van het bekende Gardameer. Deze rosé heeft een schilweking gehad van 24 uur. De gebruikte druivenrassen zijn Corvina (65 procent), Rondinella (30 procent)  en nog een beetje Sangiovese (5 procent).  Alcohol is 12,5 procent en een simpele draai aan de schroefdop volstaat om het glas te vullen…

Monte del Frà Bardolino Chiaretto 2020

Een heldere, zeer lichte Provencaalse rosé kleur.
De neus is wat terughoudend. Ik ruik een mix van fruitaroma’s: rode appels, aardbeien en citrus. Fris en iets metalig.
Die neus doet een droge rosé beloven, maar deze rosé heeft best wel wat zoet in de smaak. Een tikje romig zelfs. Rabarber, peercompote en honing. Kruidigheid: een wit pepertje wat terugkomt in de afdronk. De aanwezige zuren geven stevigheid en spanning aan de uitgesproken smaak.

Deze Chiaretto Bardolino van Monte del Frà heeft een iets robuuste smaak met een fijne kruidigheid. Het is ook een gastronomisch inzetbare rosé, de wijn is prima te combineren met verschillende koude voorgerechten.

Score voor deze rosé van Monte del Frà: 13,7 punten.

De wijnen van Monte del Frà zijn verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak. Een fles wisselt voor € 8,70 van eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *