Monte do Alamo 5 Estates 2013, Vinho Regional Alentejano, Portugal

Monte do Alamo 5 Estates

Een witte wijn uit de regio Alentejano met een bijzondere innovatieve afsluiter, de schroefkurk!

De schroefkurk oftewel Cork Screw Cap is een project van het bedrijf Amorim, het grootste kurkbedrijf ter wereld. Het heeft 4 jaar gekost om deze uitvinding te maken. De kurk is een echte milieuvriendelijke kurk.

cork screw cap
Ansari Wines heeft exclusief wijnen in Nederland met de schroefkurk geïntroduceerd. Ansari Wines geeft hiermee de voorkeur aan de traditionele kurk (de ploep van de kurk hoor je nog steeds) en de innovatie om een fles open en dicht te maken met een twist van twee vingers. Kortom: toch een kurkafsluiting maar geen kurkentrekker nodig.

Mijn ervaring: het plastic op de kurk is gemakkelijk te verwijderen. De kurk is eenvoudig verdraaibaar, zowel uit als weer in de fles. De kurk sluit goed af, de fles na openen liggend bewaren is geen probleem.

Laten we het eens over de inhoud van de fles hebben, ook niet onbelangrijk. De wijn is gemaakt uit de druivensoorten Antao Vaz, Roupeiro en Arinto. Geen houtrijping. Alcoholpercentage is 13 procent. Verkrijgbaar bij Ansari Wines, de prijs ligt tussen de 6,50 en 7 euro. Degustação!

Monte do Alamo 5 Estates 2013 Branco

Een heldere en bleekgele kleur (2,4).
In de neus vind ik buxus, citrusfruit (limoen) en iets gronderig (3,3).
Zachte zuren in de mond met een klein bittertje. Het fruit van peren, abrikozen en ananas. Rond en fris, veel fruit en een klein honingzoetje (5,7).
Een soepele, vriendelijke en fruitige wijn (1,9).

Totaal 13,3 punten. Drinken nu tot en met zomer 2015.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!