Mont des Buis 2015, AOP Pouilly Fuissé, Frankrijk

Mont des Buis 2015, AOP Pouilly Fuissé, Frankrijk

Mont des Buis 2015 laat zien wat Pouilly Fuissé kan…

Ook deze witte Franse wijn komt van het duo Luzy-Macarez en deze heren weten beste wijnen te produceren. Gastrovino.nl, de importeur van als dit moois, moet blij zijn met zo’n goed wijndomein.

Vernoemd naar een plukje bos.

De druivenstokken voor deze wijn zijn te vinden op de beroemde rots van de Mâcon: Roche de Solutré. Deze rots is een opvallend verschijnsel in de gehele omgeving. Opvallend is het plukje bos bovenop de top van deze rots ook wel de Mont des Buis genoemd.

Pouilly Fuissé ligt ten westen van de stad Macon, in de Franse Mâconnais en heeft een flinke reputatie opgebouwd. Een reputatie die je moet verdienen, want niks komt aanwaaien. Reputatie opbouwen doe je door middel van kwaliteit leveren en, misschien niet in de laatste plaats, marketing.

Reputatiewijnen hebben een prijs en die prijs luidt in dit geval € 25,95 (verkrijgbaar bij GASTROVINO).

Mont des Buis 2015 heeft een alcoholpercentage van 13,5%

Mont des Buis 2015

Mont des Buis 2015 heeft een mooie kleur van lichtgeel/geel/licht geelgoud over de tong. Kraakhelder en loepzuiver. Mont des Buis 2015 heeft een mooie fonkeling. (2,8)
In de neus is Mont des Buis 2015 zeer zacht bloemerig met witfruit en genuanceerde houttonen. Mooi rond en zacht. Mooie porporties. Mooi!. De neus van deze Mont des Buis 2015 komt redelijk goed los. (4,3)
Op de tong is Mont des Buis 2015 een ragfijne cleane wijn, waarbij elk hoekje gepolijst is waardoor de wijn rond en smoothy overkomt. Bloemig (floraal). Zeer zachte zuren, genuanceerd hout. Echt mooi alles in één mooi geheel. Goed op de mid-palate en breed genoeg. Zachte bloemige, brede afdronk met een licht bittertje voor de bite! (7,8)
Mont des Buis 2015 is een kwaliteitswijn pur sang. Mooi geheel, alles perfect op elkaar afgestemd. Mooi fruit, mooie zuren… Gewoon, erg mooi! Dik prijswaardig! (2,6)

Prijs / kwaliteit :

Opdronk : Nu – 2022
Totaal : 17,5 punten {91PP} ****

Ondanks de toch wel flinke prijs sleept deze Mont des Buis 2015 mooi een BRONZEN medaille binnen en dat is niet voor niets! Echt mooie wijn voor bij salades, visgerechten en schaaldieren. Ook zeer mooi bij asperges!