Voor de zoveelste keer. Nederlandse wijn is écht goed.
Afgelopen winter zijn de WijnGekken afgereisd naar de Achterhoek om wijn te blenden bij Wijngaard Hesselink. Hesselink is een begrip in de Achterhoek. Hij heeft zijn eigen flying winemaker uit Duitsland om hem bij te staan bij het vinifiëren.
Het blenden is diverse wijnen bij elkaar doen om er een meer spannend product van te maken. Witte wijnen mag je bij elkaar blenden, rode wijnen ook, maar rood en wit bij elkaar blenden is niet toegestaan volgens de wetten van de EU. Alleen in het Champagne gebied mag het wel.
Bij de Nederlandse wijnkeuring heeft deze wijn een bronzen medaille gehaald.
Deze wijn is te koop bij http://www.wijngaardhesselink.nl/ of je moet even naar de Achterhoek rijden, een zeer aangenaam en interessant stukje Nederland.
Geproefd:
Mondriaan 2013, Wijngaard Hesselink, Achterhoek, Nederland
Kleur: helder, bleek strogeel
Neus: mooie zuren en functioneel restzoet. Rijpe gele appel en citroenzuur. Zeer fris komt de wijn over. De neus is diep en vol
Smaak: frisse tintelende start (zonder een bubbeltje). Ik vind gele appel met een licht noten-bittertje en mineraal fruitig. Een prachtige balans met glycerine achtige peren. De body is goed vol en de afdronk is breed met mineraal
Conclusie: zeer goede Nederlandse wijn en een blend van de WijnGekken (ook al staat het niet op het etiket). Vooral de prachtige mineralen in de afdronk maken de wijn zeer compleet en interessant
XX ½ ster / totaal 15,2 punten
Martin