Molino a Vento 2020, Siciliaanse frisheid van de Grillo druif

De Grillo is de belangrijke witte inheemse druif op het eiland Sicilië en kan verrassend frisse wijnen opleveren.

Molino a Vento is een lijn van wijnen, afkomstig van Tenute Orestiadi. De wijngaarden zijn gelegen op de heuvels in de provincie Trapani, in het westen van Sicilië. Een wijndomein dat van buiten gezien klassiek oogt, maar van binnen voorzien is van een moderne wijnmakerij.

De naam Molino a Vento is een verwijzing naar de windmolens die op Sicilië staan, of eigenlijk stonden, want hun eigenlijke functie hebben deze zoutmolens niet meer. De wind van zee zorgt in dit deel van Sicilië voor de broodnodige verkoeling en variaties in temperatuur in de hoog gelegen wijngaarden. De druiven voor deze wijn worden op een lage temperatuur vergist in RVS-tanks. De wijn heeft 12,5 procent alcohol. De flesafsluiter bestaat uit een schroefdop.

Molino a Vento 2020 Grillo

Een heldere, strogele kleur met een gemiddelde intensiteit.
De neus komt een tikje gesloten over. Ik ruik wat blanke rozijnen en fruitaroma’s van abrikoos en perzik. Een lichte mineraliteit zit er ook in.
Vrij stevig en vol in de eerste aanzet. Een beetje stroef op de tong. Een frisse smaak met kloeke zuren en een amandel-bittertje. Ananas, peer, limoen, honing en een wit pepertje.

Sicilië is een zuidelijk gelegen eiland waar de temperaturen flink kunnen oplopen. Deze Grillo valt echter op door zijn bijna knisperende frisheid. Goed gemaakte wijn!

Score voor de Grillo 2020 van Molino a Vento: 14,6 punten.

De wijnen van Molino a Vento zijn verkrijgbaar bij de betere wijnspeciaalzaak. Een fles van deze Grillo wisselt voor € 7,40 van eigenaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *