Mister L Levin Sauvignon Blanc 2009, Vin de Pays du Val de Loire, Frankrijk

Mister L Levin

Een proeverij met 3 wijngekken moet voorzien zijn van kwaliteitswijnen. We trappen af met deze bijzondere wijn uit de Loire.


David Levin is Engelsman en eigenaar van o.a. het Capital Hotel in Londen. Hij wilde graag wijn onder zijn eigen label serveren in zijn luxe hotels. Daarom startte hij in 1985 met biologische wijnbouw in de Loire. Zijn doel: een wijn maken waarin de kwaliteiten van de Sauvignon Blanc en het Franse terroir volledig tot zijn recht komen. Levin heeft nu ongeveer 20 hectare aan wijngaarden, verspreid over 3 locaties in de regio Loire.

Mister L Sauvignon Blanc

Deze Sauvignon Blanc van David Levin en wijnmaker Benjamin Delobel Senior heeft 9 maanden houtrijping gehad in nieuwe Franse eiken vaten. De fles is voorzien van een stevige lakcapsule, die eerlijk gezegd nogal lastig te verwijderen is. De wijn wordt alleen gemaakt in zeer goede oogstjaren. Wil je meer weten over David Levin en zijn wijnen, klik HIER.

Wat kost nu zo’n exclusieve fles wijn, vraagt u zich wellicht af. U moet denken in de prijsklasse rond 25 euro. Op aanraden van Margret Weijers van Smaakvermaak heb ik deze fles aangeschaft en het leek mij leuk om deze proefervaring te delen met mijn collega wijngekken.
Aldus geschiedde, er stonden 3 flessen op de proeftafel waarvan deze Mister L de eerste was…

Mister L Levin Sauvignon Blanc 2009

Een fraaie heldere kleur. Lichtgoud en fonkelend met een vettige viscositeit.
In de neus perzik en abrikozenfruit. Iets honing en rozijnen. Subtiel en elegant.
Rond, zacht en wat boterig op de tong. Licht kruidig, iets buxus en bloemig. Sappig fruit van peer, nectarines en abrikoos. Een honingzoetje. Ook wat citrusfruit en mineraliteit. Rond, vol en rijk van smaak.
Een verleidelijke en complexe wijn. Klasse!

Totaal 16,6 punten. Drinken nu tot 2018.

Ed
Reageren? Mail naar me.

Je kan ons volgen via mail, facebook, twitter of google+!