Mirto 2011, DOC Rioja, Spanje

Mirto 2011, DOC Rioja, Spanje

Mirto 2011 heeft geen lange naam nodig om zijn kwaliteiten ten toon te stellen.

Als iedereen één fles van deze Mirto 2011 zou kopen dat zouden er niet meer dan bijna 40.000 mensen een fles kunnen bemachtigen. Er zijn namelijk maar 38.150 gewone en 1.080 magnums (inhoud van twee flessen) gemaakt van deze Rioja wijn.

En één daarvan heb ik mogen proeven….

Wat zeker vermeldingswaardig is dat als je deze wijn koopt je er ook een mooie geschenkverpakking (giftbox) gratis bij krijgt. De wijnfles wordt namelijk geleverd in een mooie stevige doos waarin de krachtige wijnfles als een soort Doornroosje in neergevlijd ligt.

Met zo’n mooi cadeau kan je voor de dag komen!

Mirto 2011 is door wijnhuis Ramón Bilbao gemaakt van 100% puur Tempranillo en tijdens de vinificatie is er 14% aan alcohol ontstaan.

Wat rest is u te vertellen waar de wijn verkrijgbaar is (WIJNKRING) en de prijs: € 32,49 (aanbiedingsprijs).

Mirto 2011

Deze Mirto 2011 heeft een volle donkerrode kleur over de gehele tong en dat reikt tot ver in de rand. De diepte is uitzonderlijk diep en de kleur komt mooi egaal over. Een Topkleur heeft deze Mirto 2011. (3,0)
In de neus laat Mirto 2011 diverse kwaliteitsfacetten los. Vanille- en houttonen ondersteunen en vullen het donkerrode bessenfruit mooi aan. Dat bessenfruit wordt daarnaast bijgestaan door o.a. bramen en pruimen. De neus van deze Mirto 2011 is zeer mooi. Ook rond en zalvend, kruidig en smakelijk. De neus komt mooi los. (4,2)
Op de tong is deze Spaanse Mirto 2011 mooi sappig en heeft donker en rood bessenfruit. Ook bramen en pruimen zijn waar te nemen. Deze Spaanse schoonheid is ook kruidig heeft vanille en houttonen in zich. Ook tannine houdend. Licht spicy en licht drogend. Mooie zachte zuren die wel aanwezig zijn. Mirto 2011 is rond, maar heeft ook iets rauws. Deze Tempranillowijn is goed op de mid-palate en met de breedte is het prima gesteld. Het is ook een krachtige wijn. Een brede sappige, licht peperige, maar smakelijke afdronk heeft het top cuvée van Ramón Bilbao. (7,8)
Bij de eerste aanschouwing (in dit geval de neus) is het duidelijk dat deze Mirto 2011 geen doorsnee wijn is. De kwaliteitsfacetten spreken voor zich. Een krachtige wijn met genoeg fruit, mooie zuurbalans en een fluwelen omlijsting. Tja, erg mooie wijn!
Perfect bij een mooi Kerstdiner! (2,5)

Opdronk : Nu – 2024
Totaal : 17,5 punten {91-PP} ****

Prijs / kwaliteit :

Ondanks de toch wel flinke prijs sleept deze Mirto 2011 gewoon een Bronzen wijngekkenmedaille weg en dat is niet voor niets! Congrats Wijnkring!