Miraval 2015, Rosé, Cotes de Provence, Frankrijk

Miraval 2015, Rosé, Cotes de Provence, Frankrijk detail De Miraval van Angelina Jolie en Brad Pitt in een formaat magnum.

De wijn van Jolie en Pitt op de proeftafel. Deze ‘Brangelina’ als rosé komt uit de Cotes de Provence. Internationaal gooit deze wijn hoge ogen en is gemaakt met medewerking van de familie Perrin van Chateau de Beaucastel in de Cotes du Rhone.

Deze rosé, in de verpakking van magnum zoals ik die heb geproefd, is te koop voor rond de € 50,–. Een behoorlijk bedrag, maar als je de proefnotitie leest dan is de prijs gerechtvaardigd. Kwaliteit kost nu eenmaal geld en als je een internationale wijn van internationale bekendheden als Angelina Jolie en Brad Pitt wilt hebben dan moet je in de buidel tasten.
Ook is het best een bewaarrosé, dus geen rosé die je gelijk dit jaar op moet drinken. Een paar jaar laten liggen zal deze rosé best goed doen en het zal in karakter toenemen.

 

Geproefd
Miraval 2015, Rosé, Cotes de Provence, Frankrijk

Kleur: heldere zalmroze kleur / 2,8

Neus: veel rood fruit met kruidigheid en veel mineralen, tikje witte peper en wat bloemen. Subtiel en toch met veel fruit. Een charmante stijl waar Angelina Jolie vast in mee mocht beslissen. De neus is diep en medium vol / 3,5

Smaak: kruidigheid met framboos. Lekker vol ook in de mond. Veel zoutige mineralen, witte peper, wat bloemen en rijp. Deze Miraval Rosé heeft een droge smaak met rijp fruit. Een goede body en een volle en brede afdronk maken het af / 6,5

Conclusie: zeer mooie rosé met een enorme neus- en smaakpalet. Complexiteit met een grote C / 2,1

XX ½ ster / totaal 14,9 punten

 

Miraval 2015, Rosé, Cotes de Provence, Frankrijk

Martin